header

מתכון למרק חומוס, ליים וקרם קוקוס

לכל אלו שמאסו במתכוני מרק מסורתיים ורוצים לנסות גרסאות חדשות - בהחלט מומלץ לכם לטעום את המרק הבא! השילוב המיוחד שיש בו של חומוס, ליים וקרם קוקוס יוצר מנה סמיכה וטעימה בניחוחות מזרח תיכוניים ואסייתיים שחובה לנסות. שיהיה בתיאבון!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק חומוס, ליים וקרם קוקוס מקור תמונה: asaucykitchen
רכיבים למרק:
בצל - ½ כוס (סגול, קצוץ. כ-½ בצל גדול)
שום - 2 כפיות (כתוש)
צ'ילי - 1 (קצוץ - לא חובה)
בטטות - 2 (קטנות או בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ)
פלפל אדום - 1 (ללא גרעינים, קצוץ)
כורכום - 1 כפית
חלב קוקוס - 400 גר' (בערך 1 מיכל)
ציר מרק צמחי - 3 כוסות (720 מ"ל. ניתן להכין מ-3 כפיות אבקת מרק עם 3 כוסות מים)
חומוס - 420 גר' (מ-1 קופסת שימורים לערך, שטוף ומסונן)
תרד - 2 כוסות
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
מלח - ½ כפית (או לפי הטעם)
כוסברה - מעט, לקישוט (קצוצה - לא חובה )
אופן הכנת המרק:
  1. חממו את שמן הקוקוס בסיר גדול על להבה בינונית.
  2. כאשר השמן חם, הוסיפו לסיר בצל וטגנו אותו עד שהוא ייעשה שקוף, כ-5 דקות.
  3. הוסיפו לסיר שום ופלפל צ'ילי, ערבבו ובשלו כ-5-7 דקות תוך ערבוב על מנת שלא יישרף.
  4. הוסיפו לסיר קוביות בטטה, פלפל אדום קצוץ וכורכום וערבבו שוב.
  5. מזגו לסיר את חלב הקוקוס וציר המרק, ערבבו, כסו והביאו לרתיחה.
  6. לאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה, בשלו עד לריכוך הבטטה והוסיפו לסיר את החומוס והתרד.
  7. בשלו במשך כ-5 דקות נוספות, הוסיפו מיץ לימון ומלח לפי הטעם וקשטו עם כוסברה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.