header

מתכון לעוגה אנגלית בחושה עם קליפות הדרים

העוגה שלפניכם הייתה אחת העוגות הפופולאריות שכיכבו בשנות השבעים והשמונים בישראל, כשכמעט בכל בית אפו את עוגת הקייק-אנגלי - עוגה טעימה ומרשימה עם חתיכות קליפות הדרים צבעוניות ומתוקות. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו לחזור אחורה בזמן לטעמים של ילדות נשכחת וליהנות מהעוגה האנגלית הבחושה והנפלאה.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגה אנגלית בחושה עם קליפות הדרים מקור תמונה: slodkiefantazje
רכיבים לעוגה:
קליפות הדרים צבעוניות - 1 כוס (ניתן למצוא בסופר)
חמאה - 240 גר' (1 כוס)
סוכר - 2 כוסות
אבקת אפייה - 2 כפיות
מלח - 1 כפית
ליקר תפוזים - ¼ כפית (או ברנדי - לא חובה)
ביצים - 4 (גדולות)
קמח - ¾3 כוסות
אגוזי פקאן - 2 כוסות (קצוצים או אגוזי מלך- לא חובה)
אבקת סוכר - ⅓ כוס (לקישוט)
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו תנור ל-160 מעלות.
  2. ערבבו בקערה קמח עם מלח, חמוציות, קליפות הדרים ופקאנים. הניחו בצד.
  3. הקציפו בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכר ואבקת האפייה כ-3-4 דקות.
  4. הוסיפו ביצים אחת אחרי השניה, כל פעם ביצה אחת עד להטמעה מלאה ואז את הבאה אחריה.
  5. הוסיפו את ליקר התפוזים/ברנדי לקערה תוך כדי ערבול והוסיפו את מיץ התפוזים בזרזיף דק עד שהוא יבלע בקציפת החמאה.
  6. הוסיפו לקערה את הקמח וערבבו היטב.
  7. צקו את התערובת לשני תבניות אינגלישקייק 30*10 ס"מ והכניסו לתנור ל-40-50 דקות עד להתייצבות העוגה. הכניסו קיסם עץ למרכז העוגה והוציאו, אם הקיסם יוצא רטוב ודביק המשיכו באפייה. אם הקיסם מעט לח הוציאו את העוגה וצננו אותה.
  8. לאחר שהעוגה המוכנה התקררה בזקו אבקת סוכר מעל, פרסו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.