header

מתכון לעוגת אהבה פרסית מתובלת

אם אתם מחפשים סיום מתוק ומיוחד לארוחה – נסו את המתכון הבא ל"עוגת אהבה פרסית". העוגה מלאת הניחוחות והטעמים הזו מחביאה בתוכה תבלינים שלא ניתן למצוא במתכוני קינוחים אחרים, והיא תבטיח לכם סיום נפלא לכל אירוח שיגרום לכולם לבקש תוספת.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת אהבה פרסית מתובלת מקור תמונה: telegraph
רכיבים לעוגה:
חמאה - 200 גר׳ (לא מלוחה, מרוככת)
סוכר - ¾ כוס (150 גר')
ביצים - 4 (בינוניות)
תרמילי הל - 12 (קלופים וטחונים)
קמח - ½ כוס
שקדים - 275 גר' (טחונים)
מיץ לימון - מ-1 לימון
גרידת לימון - מ-1 לימון
מי ורדים - 1 כף
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - קמצוץ
רכיבים לסירופ וזיגוג:
סוכר - 2 כפות
מיץ לימון - מ-½ לימון (עבור הסירופ)
מי ורדים - ½ כף
אבקת סוכר - 150 גר'
מיץ לימון - מ-¾ לימון (עבור הזיגוג)
מים קרים - 2 כפיות
פיסטוק - 2 כפיות (לעיטור)
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו את התנור ל-160 מעלות, שמנו תבנית בעגולה בקוטר 22 ס"מ ורפדו אותה בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, ערבבו יחד חמאה וסוכר לקבלת תערובת אחידה.
  3. הוסיפו לקערה את הביצים וערבבו יחד.
  4. הוסיפו את ההל לתערובת בקערה יחד עם קמח, אבקת שקדים, גרידת לימון, מיץ לימון, מי ורדים, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב.
  5. צקו את הבלילה לתוך התבנית המרופדת בנייר אפייה ואפו במשך 45 דקות או עד שקיסם שתנעצו במרכז העוגה ייצא יבש ונקי. בינתיים הכינו את הזיגוג וציפוי הסוכר.
אופן הכנת הסירופ וזיגוג:
  1. הכניסו 2 כפות סוכר, מיץ מ-½ לימון ו-½ וכף מי ורדים לסיר קטן, והניחו על להבה בינונית תוך ערבוב עד שהסוכר יימס.
  2. הוציאו את העוגה מהתנור, שחררו אותה מהתבנית וצרו חורים בחלקה העליון באמצעות שיפוד.
  3. צקו את הזיגוג מעל כל שטח פני העוגה עד שהוא ייגמר.
  4. הכניסו 150 גר' אבקת סוכר ו-2 כפיות מים קרים לקערה וערבבו לקבלת מחית לבנה, חלקה ומעט סמיכה.
  5. הניחו את העוגה בצד לקירור מלא, ולאחר שהיא תהיה קרירה, זלפו מעליה את ציפוי הסוכר ועטרו בעלי כותרת ופיסטוקים.
טיפ השף:
ניתן לקשט בעזרת 2 כפיות של עלי כותרת של ורד מיובשים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.