header

מתכון לכופתאות בשר

אם יש תכונה בולטת אחת במטבח הפרסי אז היא השימוש המדויק בעשבי תיבול ותבלינים במגוון מנות שחייבים לנסות. המתכון הבא לכופתאות בשר בניחוח נענע ועשבי תיבול מוכיח זאת בצורה נפלאה, ואתם תתאהבו בתבשיל הנפלא הזה בכל נגיסה מחדש, וכך גם כל מי שיטעם ממנו.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לכופתאות בשר מקור תמונה: food52
רכיבים לכופתאות בשר:
אורז בסמטי - ½ כוס (מושרה במים קרים במשך 1 שעה)
שיני שום - 4 (כתושות)
נענע מיובשת - 3 כפות (ניתן להמיר ב-1 כוס נענע טרייה, לא דחוסה וקצוצה)
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
בשר בקר - 450 גר'
ביצה - 1 (טרופה)
רסק עגבניות - 4 כפות (גדושות)
שמיר - 1 כפית (מיובש)
קינמון - ½ כפית
כורכום - ½ כפית
מים חמים - 3 כוסות
מיץ לימון - ½ כוס
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
שמן - מעט (לטיגון הקציצות)
אופן הכנת הכופתאות בשר:
  1. שטפו את האורז תחת מים קרים עד שהמים שיצאו תחתם יהיו נקיים. הכניסו את האורז למעבד מזון יחד עם שום, נענע ו-1 בצל והפעילו עד לקבלת תערובת במרקם גס. העבירו את התערובת לקערה גדולה והוסיפו לה בשר, ביצה, מלח ופלפל. ערבבו היטב.
  2. צרו מתערובת הבשר כדורים בגודל הרצוי והניחו אותן בתבנית בצד. חממו שמן במחבת גדולה עם שוליים רחבים (או סיר) וטגנו את כדורי הבשר במשך 6-8 דקות, עד שהם ישחימו מכל צדיהם. העבירו את הכדורים לצלחת רחבה.
  3. הוסיפו שמן למחבת עליה טיגנתם את הקציצות במידת הצורך והוסיפו לה את שארית הבצל. טגנו אותו על להבה בינונית במשך 15 דקות, או עד שהוא ישחים קלות.
  4. הוסיפו למחבת רסק עגבניות, קינמון, כורכום ומים והביאו לרתיחה.
  5. הנמיכו את הלהבה ותבלו עם מלח ופלפל.
  6. הכניסו את כדורי הבשר בעדינות לתוך המחבת/סיר, כסו והנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית. הניחו לתבשיל להתבשל במשך 30 דקות, או עד שכדורי הבשר יתרככו.
  7. הוסיפו את מיץ הלימון לקראת סיום הבישול, ערבבו קלות והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.