header

מתכון לעוגת שזיפים

לקראת סוף הקיץ, ממש רגע לפני שהשזיפים נעלמים לנו מהמדפים, חותמים את הקיץ עם מתכון לעוגת שזיפים מיוחדת שגם אלו שלא חובבים גדולים של קינוחים עם פירות לא יוכלו לסרב לחתיכה קטנה ממנה.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שזיפים מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לעוגת שזיפים:
קמח - ½1 כוסות
אבקת אפייה - ½1 כפיות
קינמון - 1 כפית
אגוז מוסקט - ¼ כפית
הל - ⅛ כפית
מלח - ½ כפית
חמאה - ½ כוס (120 גר' + מעט לשימון התבנית)
סוכר - 1 כוס + 2 כפות (מחולק)
ביצה - 1 (גדולה)
תמצית וניל - 1 כפית
חלב - ½ כוס
שזיפים - 500 גר' (מגולענים וחתוכים לרבעים)
אופן הכנת העוגת שזיפים:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. בקערה גדולה ערבבו יחד קמח, אבקת אפייה, הל, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. preperation מקור תמונה: onceuponachef
  3. הכניסו חמאה וכוס סוכר לקערת מיקסר, ערבלו בעזרת המקצפים עד להטמעת הסוכר בחמאה והגדלת נפח התערובת במעט. preperation מקור תמונה: onceuponachef
  4. הוסיפו את הביצה ותמצית הווניל לקערת המיקסר תוך הנמכת מהירות ההקצפה לנמוכה, עד לאיחוד של כל הרכיבים יחדיו. preperation מקור תמונה: onceuponachef
  5. הוסיפו בהדרגה לקערת המיקסר את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה, יציבה ותפוחה. preperation מקור תמונה: onceuponachef
  6. העבירו את בלילת העוגה לתבנית עגולה או מלבנית, הניחו את השזיפים מעל התערובת כך שקליפת הפרי תהיה מופנית כלפי חוץ, פזרו את כפות הסוכר מעל הפירות והכניסו לתנור.
  7. אפו כ-60-70 דקות בתנור עד שהחלק העליון של העוגה יקבל גוון זהוב והמרכז יציב ולא נוזלי.
  8. הוציאו את העוגה לצינון ולאחר מכן שחררו אותה מהדפנות על-ידי העברת סכין חדה מסביב לשולי התבנית. הגישו את העוגה לאחר קירור מלא.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.