header

מתכון לעוגת ריוויון ולימון עם זעפרן

פאי עם תחתית פריכה ומלית קרמית תמיד כובש את ליבם של הסועדים, ועם המתכון הבא, התענוג יהיה גדול פי כמה. התחתית של העוגה שלפניכם מכילה ריוויון והמלית היא בניחוח וניל-לימון-זעפרן שיוצרים יחד קינוח מתוק וטעים שכולם יאהבו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת ריוויון ולימון עם זעפרן מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לבצק ריוויון:
קמח - ¼1 כוסות
סוכר - 1 כף
מלח - ½ כפית
חמאה - 120 גר' (קרה, חתוכה לקוביות)
ריוויון - ¼ כוס
רכיבים למלית לימון-זעפרן:
קמח - 2 כפות
ביצים - 3 (גדולות)
ריוויון - ¼1 כוסות
גרידת לימון - 1 כפית
מיץ לימון - ⅓ כוס
מלח - ¼ כפית
חוטי זעפרן - ¼ כפית
חמאה - 30 גר' (מרוככת)
סוכר - ¼1 כוסות
אופן הכנת הבצק ריוויון:
  1. הכניסו קמח, סוכר ומלח למעבד מזון והפעילו בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הוסיפו חמאה והפעילו עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
  3. הכניסו את פירורי הבצק לקערה גדולה, הוסיפו להם את הריוויון וערבבו בעזרת מזלג.
  4. לושו את הבצק שהתקבל והכניסו לקירור של 4 שעות. בינתיים הכינו את מלית הלימון-זעפרן.
אופן הכנת המלית לימון-זעפרן:
  1. הכניסו לבלנדר או קערת מיקסר ביצים, חלבונים, ריוויון, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון וזעפרן וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  2. כשהבלנדר/מיקסר עדיין פועלים, הוסיפו לתערובת קמח וחמאה וערבלו לקבלת תערובת אחידה.
  3. חממו את התנור ל-160 מעלות ושמנו קלות תבנית עגולה בקוטר 35 ס"מ.
  4. הוציאו את הבצק המקורר, שטחו אותו בעזרת מערוך על משטח מקומח והעבירו לתבנית. preperation מקור תמונה: pinterest
  5. הדקו את הבצק לשוליים, חוררו אותו בעזרת מזלג והכניסו לתנור למשך 25 דקות. preperation מקור תמונה: pinterest
  6. הוציאו את התחתית מהתנור, מזגו עליה את תערובת הלימון-זעפרן והכניסו לתנור למשך 55-65 דקות, או עד שהמילוי יציב בצידיו אך עדיין רך ומתנודד.
  7. הוציאו, צננו קלות, חתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.