header

מתכון לפחזניות ואקלרים

הכנת פחזניות היא אחד האתגרים הנודעים בעולם האפייה, אך עם תעקבו אחר השלבים של המתכון לקינוח האהוב באיטיות, תוכלו להכין פחזניות תפוחות וטעימות עם מילוי קרם וניל ממכר וציפוי שוקולד טעים במיוחד.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפחזניות ואקלרים מקור תמונה: tortekolacirecepti
רכיבים לבצק:
חמאה - ½ כוס (כ-120 גר')
קמח - 1 כוס
מים - 1 כוס
מלח - קמצוץ
רכיבים לקרם וניל:
חלב - ½2 כוסות
שמנת מתוקה - 1 כוס
תמצית וניל - 1 כפית
פודינג וניל - 1 חבילה (80 גר')
אבקת סוכר - ¼ כוסות
רכיבים לציפוי שוקולד:
שוקולד - 60 גר'
אבקת סוכר - 1 כוס
חמאה - 2 כפות
מים חמים - 3 כפיות
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו מים, חמאה ומלח לסיר והרתיחו על חום בינוני.
  2. הוסיפו את הקמח לסיר בבת אחת, ערבבו עם כף עץ עד להיפרדות הבצק מדפנות הסיר והסירו מהאש.
  3. העבירו את התערובת לקערה וערבבו עד להתקררות הבצק.
  4. הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה (הביצה צריכה להיטמע בבצק ורק לאחר מכן יש להוסיף את הביצה הבאה בתור).
  5. חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  6. העבירו את הבצק הרבוך לשקית זילוף וזלפו פחזניות על תבנית האפייה.
  7. הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-40 דקות עד להזהבה (אין לפתוח את התנור בזמן אפיית הפחזניות).
  8. בסיום האפייה המתינו מספר דקות, הוציאו את הפחזניות מהתנור וחוררו את התחתיות שלהן. קררו עד ההגשה.
  9. קררו עד ההגשה.
אופן הכנת הקרם וניל:
  1. הכניסו את כל רכיבי הקרם לקערה והקציפו עם מערבל עד לקבלת קרם מוצק מעט.
  2. העבירו את הקרם לשקית זילוף ומלאו את הפחזניות בקרם.
אופן הכנת הציפוי שוקולד:
  1. חממו בסיר את החמאה, מים ואבקת סוכר עד להמסת הסוכר.
  2. הסירו מהאש והוסיפו פנימה את השוקולד. ערבבו עד להמסת השוקולד.
  3. צפו את החלק העליון של הפחזניות בשוקולד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.