header

מתכון למלאווח ביתי

המלאווח הוא לחם פופולארי שנראה כמו פנקייק ומוגש במגוון רחב של טעמים ותוספות. הכנת המלאווח דומה מעט לדרך שמכינים בצק עלים, אך קצרה ופשוטה יותר, מה שיוצר לחם מטוגן המורכב משכבות דקות של בצק משומן הנאפה על המחבת. נהוג להגיש את המאפה עם ביצים, עגבניות מרוסקות חריפות ועם מעט סחוג או כארוחת בוקר עם חמאה ודבש או סוכר. עם מתכון המלאווח הביתי שלפניכם תוכלו להכין מאפה בריא וטעים הרבה יותר מהמוצר התעשייתי.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון למלאווח ביתי מקור תמונה: 196flavors
רכיבים לסמנה (חמאה מזוקקת):
חמאה - 250 גר'
רכיבים למלאווח:
קמח - 5 כוסות
מים חמים - ½1 כוסות (פחות או יותר בהתאם לקמח)
מלח - ½1 כפיות
סמנה - ½-4 כפות (חמאה מזוקקת )
אופן הכנת הסמנה (חמאה מזוקקת):
  1. הכניסו את החמאה לסיר וחממו על אש קטנטנה.
  2. המשיכו לבשל עד שהנוזל יהפוך לשקוף, התהליך לוקח כ-30 דקות.
  3. הסירו את הסיר מהאש, אך אל תניחו לסמנה להתקשות.
  4. בשלב זה ניתן להשתמש בסמנה או להכניס לצנצנת מעוקרת ולשמור עד חודשיים במקרר.
אופן הכנת המלאווח:
  1. ערבבו קמח, מים ומלח ולושו עד לקבלת בצק חלק. (כ-15 דקות) יתכן שיהיה עליכם להתאים את יחסי המים והקמח, בהתאם לקליטת הקמח את הנוזל עד ליצירת בצק אחיד, הומוגני ולא דביק.
  2. המשיכו ללוש 15 דקות נוספות (לישה אנרגטית ליצירת רשת גלוטן חזקה יותר, על מנת שהבצק לא יקרע ויהיה גמיש יותר).
  3. חלקו את הבצק ל-4 חלקים שווים, צרו מהם 4 כדורים חלקים והברישו כל כדור במעט חמאה למניעת היווצרות קרום על הבצק. הניחו לבצק לנוח כ-45 דקות.
  4. רדדו כל כדור לעלה דק ככל שתוכל מבלי שהבצק יקרע (בעזרת הידיים או מערוך רק אל תלחצו חזק מידי).
  5. על כל עלה שרידדתם (כל אחד בתור) מרחו בנדיבות סמנה (חמאה מומסת). קפלו את קצה הבצק פנימה כ-2-3 ס''מ בכל פעם עד שתיווצר רולדה ארוכה. חזרו על הפעולה עם שלושת החלקים הנותרים של הבצק. preperation מקור תמונה: 196flavors
  6. קחו רצועה אחת של בצק ועשו קשר אחד, וקשר נוסף והכניסו את קצוות הבצק מתחת. עשו כך לשאר הבצק. preperation מקור תמונה: 196flavors
  7. הניחו לבצק לנוח כ-45 דקות נוספות.
  8. חממו מחבת על אש בינונית.
  9. רדדו כל קשר בצק על משטח משומן מעט, קירצו עיגול עם תבנית עוגה עגולה, הניחו במחבת עד להזהבה והפכו צד. עשו כך לשאר הבצק, והגישו חם. preperation מקור תמונה: 196flavors
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.