maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקובנה - עוגת לחם תימנית

קובנה היא אחד מסוגי המאפים הכי מזוהים עם יהודי תימן. הכנת הקובנה היתה נעשית על שיירי החום של המייפה (הטאבון התימני) מערב שבת ונשארת שם עד שבת בבוקר, חמה ומוכנה לאכילה. עם מתכון הקובנה שלפניכם תוכלו להכין את המאפה המסורתי והטעים בדרך הקלה והאותנטית ביותר, בהבדל קטן - אפייה בתנור ולא במייפה.

 
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקובנה - עוגת לחם תימנית מקור תמונה: cooking.nytimes
רכיבים לסמנה (חמאה מזוקקת):
חמאה - 250 גר'
רכיבים לקובנה (לחם תימני):
קמח - ½ קג'
סוכר - 4 כפות
מלח - ½ כפית
שמרים יבשים - 3 כפות
חמאה - 30 גר' (מומסת)
מים - 3 כוסות
אופן הכנת הסמנה (חמאה מזוקקת):
  1. הכניסו את החמאה לסיר וחממו על להבה נמוכה.
  2. המשיכו לבשל עד שהנוזל יהפוך לשקוף, התהליך לוקח כ-30 דקות.
  3. הסירו את הסיר מהאש, אך אל תניחו לסמנה להתקשות.
  4. בשלב זה ניתן להשתמש בסמנה או להכניס לצנצנת מעוקרת ולשמור עד חודשיים במקרר.
אופן הכנת הקובנה (לחם תימני):
  1. הכניסו לקערת מיקסר קמח, שמרים, מלח וסוכר והחלו את פעולת הערבול (אין צורך להפריד שמרים ומלח).
  2. הוסיפו את המים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. הוסיפו את החמאה המומסת וערבלו עד שהשומן ייטמע בבצק.
  3. הכניסו את הבצק לקערה והניחו בצד עד להכפלת הנפח.
  4. לאחר שהבצק תפח, חלקו את הבצק ל-6-8 חלקים.
  5. חממו תנור ל-160 מעלות.
  6. הכינו סיר מיוחד לקובנה בגודל 18-20 ס''מ (סיר אלומיניום עם מכסה) ושמנו אותו היטב.
  7. קחו חלק אחד מהבצק, טבלו בסמנה והחלו לפתוח את הבצק בעזרת הידיים על השיש לעלה דק. טפטפו עוד כמה טיפות סמנה על הבצק.
  8. גלגלו למעיין רולדה ואת הרולדה לשבלול והניחו במרכז הסיר.
  9. חיזרו על הפעולה שוב והפעם פזרו את שבלולי הבצק בסיר בצורה לא אחידה.
  10. סיגרו את המכסה והניחו במקום חמים לתפיחה נוספת של 10-15 דקות.
  11. הכניסו את הסיר לתנור ואפו כ-45 דקות.
  12. הרימו את המכסה ובידקו: אם החלק העליון לבן מידי הכניסו את הסיר לתנור לעוד כמה דקות, אך אם הגוון חום זהוב, הקובנה מוכנה. preperation מקור תמונה: jewishfoodexperience
  13. הפכו את הסיר ושחררו את הקובנה על מנת שלא תצבור לחות. הגישו לצד עגבניות מרוסקות עם מעט מלח וסחוג.
מקור: מוטי רז
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: