header

מתכון ללחם בוכרי - ליפיושקה

הלחם הבוכרי הוא הבסיס כמעט לכל ארוחה באוזבקיסטן. הוא נראה כמו בייגלה גדול שבמקום חור כולל חלק מרכזי פריך וקשה, ושאר היקפו הוא רך וטעים מאוד.

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם בוכרי - ליפיושקה
רכיבים ללחם:
קמח - 1 קג'
סוכר - 2 כפות
מים פושרים - 2 כוסות
רכיבים לציפוי:
ביצים - 2 (טרופות)
קצח - לזרייה לפני האפייה
שומשום - לזרייה לפני האפייה
אופן הכנת הלחם:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  2. ערבבו את כל החומרים יחדיו (למעט השמרים) עם הידיים.
  3. לאחר כ-2 דקות הוסיפו את השמרים ולושו למשך 5-6 דקות עד שהבצק הופך לדביק ורך
  4. חלקו את הבצק ל-3 חלקים עגולים.
  5. לושו שוב כל חלק בנפרד, והכינו מכל כדור עיגול בעובי 5 ס"מ ובקוטר של צלחת קטנה.
  6. תנו לבצק לנוח כ-10 דקות.
  7. תוכלו ליצור צורות עם מזלג במרכז הלחם כדי שישקע באזור הזה.
אופן הכנת הציפוי:
  1. מרחו את הלחם בביצה או 2 לפי הצורך, וצפו אותו מעל בקצח ושומשום.
  2. אפו את הלחם בתנור במשך כ-20 דקות או עד להשחמה.
מקור: עדן גזית
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.