header

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

קשה למצוא אדם שלא אוהב קציצות בשר נימוחות שמלוות ברוטב, וגם ילדים מחבבים את המנה האהובה הזו שניתן לאכול אותה כפי שהיא או לצד תוספות שונות. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין את הגרסה המרוקאית לקציצות ברוטב ולהתענג על מנה מלאת טעמים שקשה למצוא בגרסאות אחרות.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מקור תמונה: taste
רכיבים לקציצות בשר:
בשר בקר - ½ קג' (טחון)
מלח - 1 כפית
פפריקה - 1 כפית
כמון - 1 כפית
צ'ילי - ⅛ כפית
שן שום - 1 (כתושה)
פטרוזיליה - 4 כפות (קצוצות)
קינמון - ¼ כפית
רכיבים לרוטב עגבניות:
עגבניות - ½1 קג' (בשלות, קלופות)
מים - 1 כוס
רסק עגבניות - 140 גר'
שמן צמחי - ¼ כוס
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 4 (כתושות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
מלח - 2 כפיות
פפריקה - 2 כפיות
כמון - 1 כפית
סוכר - ½ כפית
כורכום - ¼ כפית
אופן הכנת הקציצות בשר:
  1. הכניסו את כל הרכיבים לקערה, ערבבו היטב, צרו כדורים קטנים והניחו אותם על מגש. הכניסו את המגש למקרר בזמן שתכינו את הרוטב.
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
  1. חצו את העגבניות לשתיים, הוציאו מהן את הגרעינים, קצצו אותן והכניסו את החתיכות לסיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה. כסו את העגבניות ובשלו אותן במשך 5-8 דקות.
  2. בסיר גדול נפרד, חממו את השמן על להבה בינונית והוסיפו לו בצל ושום. ערבבו במשך מספר שניות עד שהשום יתחיל להדיף ריח.
  3. הוסיפו לסיר את העגבניות הכתושות, התבלינים ומחצית מכמות הפטרוזיליה.
  4. בקערה, ערבבו יחד מים ורסק עגבניות לתערובת אחידה והוסיפו אותה לסיר. הגבירו את עוצמת הלהבה לבינונית-גבוהה, כסו את הסיר ובשלו את הרוטב עד לרתיחה.
  5. הוסיפו לסיר את כדורי הבשר והפטרוזיליה שנותרה והמשיכו לבשל עד שכדורי הבשר יתרככו. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.