header

פיצה ביתית קלה להכנה

הפיצה התחילה את דרכה באיטליה, הובאה לארה"ב ע"י מהגרים איטלקיים, והפכה למזון מהיר אהוב ונפוץ ברחבי כל העולם, ואין דבר יותר כיף וטעים מלהכין אותה בעצמכם! אופן ההכנה המהנה, הריח המשכר שממלא את הבית והאכילה ישר אחרי שהיא מתקררת, הרבה יותר מענגים מאשר להמתין לשליח בקוצר רוח. תחשבו על זה שכך אפשר גם לשלוט בכמויות השמן ובאיכות המרכיבים, וגם להפוך את הפיצה לפחות משמינה והרבה יותר בריאה. החיבה הכל כך עזה למאפה המדהים יצרה המון וריאציות שקשורות לפיצה כמו: הקלצונה, בורקס פיצה, טורטייה פיצה, ואפילו פיצה פיתה!

מתכון לפיצה: רכיבים לפיצה ביתית

הגרסה המסורתית נקראת "פיצה מרגריטה", היא מגיעה עם רוטב עגבניות וגבינה (עם גבינת מוצרלה ולא צהובה כפי שנהוג בארץ), שמן זית איכותי ועלי בזיליקום מעל (בצבעי דגל איטליה). מכינים אותה בידיים ללא מיקסר וללא מערוך, ויש לה עוד כמה כמה גרסאות:

פיצה ביאנקה – פיצה לבנה עם אותו הבסיס, רוטב בשמל / פסטו או רק עם תערובת גבינות ללא רוטב כלל.

פיצה מרינרה - עם רוטב עגבניות, שום, שמן זית ואורגנו.

פיצה ארבע גבינות – הגירסה הפחות מוכרת, שוב אותו הבצק, הפעם עם רוטב העגבניות, חתיכות גבינות: מוצרלה, פטה, גורגונזולה ופדנו, בצל ירוק ופטריות.

הפיצה הנפוצה בארץ היא המרגריטה, ולעומת הגרסה האיטלקית המקורית היא מגיעה עמוסת גבינה ושלל תוספות, וגם עם בצק דק או בצק עבה. רק שתדעו שהעמסת יתר של תוספות עלולה לפגוע בקריספיות, ועודף רוטב עלול לגרום לבצק להיחלש ולהיות רטוב מידי. ואם כבר הזכרתי את התוספות, אחת התוספות הפופולריות אצלנו היא הזיתים. 

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פיצה ביתית משובחת:

1. מומלץ להשתמש בקמח פיצה או לחם. בקמחים אלה יש יותר חלבונים, שבזמן הלישה הופכים לגלוטן ומעניקים לבצק מרקם בעל יכולת מתיחה מעולה וקלה לתפעול.

2. את פעולת פתיחת הבצק ועיצוב הצורה הרצויה ניתן לעשות בידיים או בעזרת מערוך, המקצוענים ביננו עושים זאת באמצעות זריקת הבצק ופתיחתו באוויר בצורה סיבובית. אם קשה לכם ליצור את הצורה המסורתית והעגולה, אפשר לשטח את הבצק בתבנית מרובעת או מלבנית. אם אתם משטחים את הבצק מחוץ לתבנית אל תשכחו לקמח את אזור העבודה כדי שאפשר יהיה בקלות להחליק אותו אל התבנית או אבן האפייה.

3. חשוב לחמם מראש את התנור לחום גבוה של לא פחות מ-200 מעלות. החום הוא זה שיוצר את הניגודיות בין החלק הקראנצ'י החיצוני לבין החלק הפנימי הרך, ולשם כך יש למקם את תבנית האפייה בשלב הכי נמוך בתנור.

4. אם אין לכם כוח לגרד את העגבניות ניתן למצוא היום במרכולים רטבי פיצה מוכנים מעולים, או להשתמש בעגבניות משומרות איכותיות.

אנחנו בטוחים שאחרי שתנסו את המתכון הבא, לא תזמינו יותר פיצה ותעדיפו להכין בעצמכם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 1
רמת קושי: קל
פיצה ביתית קלה להכנה
רכיבים לבצק:
קמח - 2 כוסות
סוכר - ½ כפית
מלח - 1 כפית
שמן זית - 3 כפות
מים - ¾ כוס (מים פושרים)
רכיבים לרוטב עגבניות:
עגבניות - 2 (או כוס עגבניות מרוסקות)
מלח - 1 כפית
אורגנו - 1 כפית (או בזיליקום)
שמן זית - 1 כף
מים - ⅓ כוס
שיני שום - 2 (כתושות)
רכיבים לתוספות מעל:
גבינת מוצרלה - 100 גרם (או גבינה צהובה או שתיהן יחד)
זיתים - לפי הטעם (פרוסים ומגולענים או כל תוספת אחרת שאוהבים)
אופן הכנת הבצק:
  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת המיקסר שמים את הקמח והשמרים, מחברים את וו הלישה ומערבלים, מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים לערבל.
  2. מוסיפים בהדרגה את השמן והמים וממשיכים עד שנוצר בצק רק גמיש ואחיד, כמובן שאם אין לכם מיקסר ניתן לעשות זאת בקערה וללוש היטב כמה דקות בעזרת הידיים.
  3. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו על השיש במשך כמה דקות, אם לא השתמשתם במיקסר דלגו על השלב הזה. preperation
  4. יוצרים מהבצק עיגול, ומעבירים לקערה משומנת מעט (אפשר גם בקערת המיקסר), מכסים את הקערה עם מגבת או ניילון נצמד, ומניחים להתפחה כשעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופן הכנת רוטב עגבניות:
  1. הכנת הרוטב: מגרדים את העגבניות על פומפייה, ומחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית.
  2. מוסיפים את העגבניות, השום, שמן הזית והמים ומבשלים כ-2 דקות. preperation
  3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש.
אופן הכנת תוספות מעל:
  1. לאחר שהבצק תפח פותחים אותו על משטח עם נייר אפייה (אפשר עם הידיים ואפשר לרדד בעזרת מערוך) ומרדדים לעובי הרצוי. אפשר לרדד לעלה דק ואפשר גם לעבה, לבחירתכם. preperation
  2. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית או רשת פיצה עגולה.
  3. יוצקים את הרוטב מעל הבצק בצורה אחידה וחלקה. preperation
  4. מפזרים מעל הרוטב את הגבינות והתוספות. preperation
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220-230 מעלות ואופים כ-10-15 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ושולי הפיצה מקבלים צבע שחום יפייפה.
  6. חותכים למשולשים ומגישים מיד. preperation
טיפ השף:
אם כמות הבצק יצאה גדולה ממה שתכננתם, גלגלו לכדורים, הכניסו לשקיות והקפיאו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.