header

מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות בסגנון איטלקי - קל להכנה

כשרוצים להכין מנה מהירה, טעימה ומזינה, לא תמיד חייב להשקיע בכך שעות רבות. מתכון קציצות עוף ברוטב עגבניות שלפניכם יאפשר לכם ולילדיכם ליהנות מארוחה טעימה ומזינה שתביא עמה לא מעט מחמאות. צרפו לצד המנה אורז או פסטה והחגיגה תהיה גדולה אף יותר.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות בסגנון איטלקי - קל להכנה מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים לקציצות עוף:
חזה עוף - 450 גר'
ביצה - 1 (גדולה)
פרורי לחם - ½ כוס
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פטרוזיליה - ½ כוס (טרייה, קצוצה)
טימין - ½1 כפיות (טרי, קצוץ)
מרווה - ½1 כפיות (קצוצה - לא חובה)
רוזמרין - ½1 כפיות (טרי, קצוץ)
רכיבים לרוטב עגבניות:
שמן זית - 4 כפות
שיני שום - 3 (כתושות)
עגבניות מרוסקות - 800 גר' (ניתן להשתמש בעגבניות מקופסת שימורים)
פטרוזיליה - ⅓ כוס (קצוצה)
בזיליקום - ⅓ כוס (קצוץ)
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הקציצות עוף:
  1. הכניסו למעבד מזון את כל המרכיבים לקציצות וערבבו עד לאיחוד.
  2. צרו מהתערובת כדורים בגודל קטן-בינוני והניחו על תבנית משומנת מעט או על נייר אפייה.
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
  1. חממו את השמן במחבת גדולה על חום נמוך.
  2. הוסיפו למחבת את השום וטגנו כדקה.
  3. הוסיפו את העגבניות והביאו לרתיחה כ-2 דקות. פזרו מלח, פטרוזיליה ובזיליקום, ובשלו עוד 3-5 דקות נוספות.
  4. הכניסו את קציצות העוף לרוטב העגבניות, כסו והרתיחו על חום בינוני כ-15 דקות.
טיפ השף:
* הגישו עם פסטה או אורז.
* ניתן להקפיא את כדורי הבשר לפני שלב הכנת הרוטב כדי שיתמצקו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.