header

מתכון מעולה לצ'יפס - תפוחי אדמה פריכים וטעימים

הצ'יפס – אחת התוספות המוכרות ואהובות בעולם כולו. הוא יכול להיות מטוגן, אפוי, עשוי מבטטה וירקות אחרים, עם מלא תבלינים ועשבי תיבול, או כמו המנה הקלאסית רק עם מלח ופלפל. אפשר לאכול אותו בתור מנה בפני עצמה או כתוספת להמבורגר / שניצל / דג... כשמכינים אותו בצורה הנכונה מתקבל צ'יפס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים שקשה מאוד להפסיק לאכול! הוא הומצא בטעות אי שם בשנת 1853, אז לבחור בשם ג'ורג' קראם הייתה מסעדה, ולמסעדה היה מגיע לקוח קבוע שנהג להתלונן בכל פעם מחדש שהצ'יפס שמוגש לו קשה לאכילה, עבה וספוגי והחזיר שוב ושוב את המנה למטבח. ג'ורג רצה ללמד את הלקוח לקח והחליט לחתוך את הצ'יפס כל כך דק שיהיה לו קשה לאכול אותו בעזרת מזלג, להפתעתו הלקוח התאהב במנה שנהייתה חלק חשוב בתפריט, והשאר כמו שאומרים, כבר היסטוריה ;)

ונעבור לכמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים צ'יפס מושלם: 

1. אפשר להכין את הצ'יפס ב-2 דרכים: הראשונה היא טיגון בשני סבבים  אחד בחום נמוך יותר כדי לרכך את תפוחי האדמה, והשני בחום גבוה יותר כדי לגרום להזהבה וקריספיות. הדרך השנייה – בישול תפוחי האדמה בסיר מים כרבע שעה ולאחר הסינון והייבוש, טיגון בשמן עמוק, לבחירתכם. לא משנה באיזו דרך תבחרו, חשוב מאוד לייבש היטב את תפוחי האדמה ולצנן לפחות חצי שעה כדי ליצור בהמשך יציבות ופריכות.

2. תפוחי האדמה המתאימים ביותר הם אלה עם הקליפה האדומה מסוג דז'ירה. הם אינם סופגים הרבה שמן לעומת זנים אחרים, ומכילים כמות עמילנים גבוהה וכמות מים קטנה יחסית, דבר המסייע בשמירת המרקם הטבעי גם בזמן הטיגון. רצוי גם לבחור כאלה גדולים, כך יהיה קל לקלף אותם (אם החלטתם לעשות זאת) ונוכל ליצור רצועות צ'יפס יפות וארוכות. הבטטה במקרה הזה פחות מתאימה. היא עלולה להתפרק תוך כדי הכנה, לעומת אפייתה בתנור (כמובן שגם כאן מומלץ לחתוך ולבשל לפני כרבע שעה). לא חייבים לקלף את תפוחי האדמה, אפשר לשטוף ולקרצף היטב. לאחר החיתוך חשוב לשטוף במים קרים כדי להוציא עמילנים ולכלכוך. אם חשקה נפשכם בצורה אחרת מהקלאסית, חתכו לפרוסות / מקלות / זיגזג / דק / עבה – רק זכרו לשמור על גודל אחיד כדי שלא יהיו הבדלים בין צורה לצורה בזמן ההכנה.

3. החלטתם להכין בתנור? חממו אותו ל-200 מעלות, שטחו על תבנית עם נייר אפייה לאחר שבישלתם וייבשתם כמובן, זלפו שמן זית, פזרו תבלינים ואפו כ-25 דקות, עד שהצ'יפס מזהיב ונהיה פריך. אפשר כמובן להוסיף לתיבול פלפל שחור גרוס / פפריקה חריפה / טימין / רוזמרין...

4. ולא לשכוח את מטבל הקטשופ / מיונז ...

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון מעולה לצ'יפס - תפוחי אדמה פריכים וטעימים
רכיבים לצ'יפס:
תפוחי אדמה - 5 (אדומים ובינוניים)
שמן קנולה - ½-1 ליטר (לטיגון)
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הצ'יפס:
  1. מקלפים את התפוחי האדמה, או שוטפים היטב אם מחליטים להשאיר את הקליפה.
  2. חותכים לפרוסות בעובי של כ-1 סנטימטר, וחותכים לרצועות. preperation
  3. שוטפים במים קרים כדי להוציא את העמילנים ושאריות לכלוך.
  4. מכניסים לקערה עם קוביות קרח ומים ומשרים כחצי שעה.
  5. מסננים שוב ומניחים את רצועות תפוחי האדמה לייבוש מלא (עדיף על גבי מגבת נקייה).
  6. מחממים סיר עם שמן עד למחצית גובהו לטיגון עמוק על להבה בינונית, ממתינים דקה ובודקים אם השמן חם מספיק אך לא רותח מאוד (זורקים פנימה צ'יפס אחד, אם מתחילות להיווצר סביבו בועות קטנות סימן שהשמן מספיק חם).
  7. מנמיכים מעט את האש, מכניסים חופן רצועות ומטגנים כ-7-10 דקות, עד שמתקבל גוון לבנבן ומרקם מעט מחוספס. (חשוב להכניס בכל פעם רק חופן כדי לא ליצור עומס ולהוריד את חום השמן).
  8. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מעבירים לקערה ומצננים (אפשר גם להכניס למקרר לחצי שעה).
  9. מחממים שוב את השמן על אש גבוהה, בודקים שוב עם צ'יפס אחד האם השמן חם מספיק, ממשיכים כמו בשלב הקודם, גם במקרה הזה חשוב להכניס בכל פעם רק חופן כדי לא ליצור עומס וצפיפות ולגרום לצ'יפסים להידבק אחד לשני. preperation
  10. מערבבים מידי פעם, ומוציאים בזהירות עם כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג. preperation
  11. ממליחים ומגישים עם מטבלים, או כתוספת למנה עיקרית. preperation
טיפ השף:
הצעת הגשה מושחתת: אחרי שהצ'יפס מוכן וחם אפשר לפזר מעל גבינת צ'דר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.