header

מתכון ללחם גיאורגי

את הלוואשי ניתן למצוא גם בטורקיה, איראן, אזרבייג'ן וארמניה, אך הוא מוכר ביותר בהיותו "הלחם הגיאורגי". תוכלו להעניק לו צורה עגולה או מוארכת, כך או כך הוא יהיה טעים ומושלם, במיוחד עבור טוסט גבינה.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם גיאורגי
רכיבים ללחם:
קמח לבן - 1 קג'
מים פושרים - 3 כוסות
מלח - 1 כף
שמן - 2 כפות
אופן הכנת הלחם:
  1. חממו מראש תנור לחום של 250 מעלות.
  2. לושו את כל המרכיבים יחדיו עד שיתקבל בצק דביק ורך, והניחו לו לתפוח למשך שעה בכלי מכוסה.
  3. חלקו את הבצק על משטח מקומח ל-4 חלקים.
  4. גלגלו כל אחד מהחלקים לכדור על גבי הקמח והתפיחו שוב למשך שעה.
  5. טבלו את כדורי הבצק בקערת מים, והוסיפו לקערה מעט שמן.
  6. מתחו את הכדורים בעזרת הידיים והניחו על תבנית (2 על כל תבנית) כדי לתת לבצק את הצורה הראויה.
  7. אפו במשך כ-10 דקות.
מקור: עדן גזית
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.