header

מתכון לאורז אחד אחד

האורז נחשב למזון בסיסי ומשמש כחומר גלם למגוון מנות כמו: קובה, ממולאים, סושי, ריזוטו, פאייה, מג'דרה, פילאף, אטריות אורז, ארנצ'יני ועוד הרבה מאוד. בארץ הזנים הנפוצים הם הפרסי קלאסי והבסמטי - מגישים אותו בתור תוספת כאורז לבן, צהוב עם כורכום, בשילוב עשבי תיבול או ירקות, או כחלק ממנה טעימה.

ההבדל בין האורז הלבן למלא: 

  • מלא: בעל גרגרים מאורכים בצבע חום בגלל שכבת הקליפה הפנימית, הוא מתעכל יותר באיטיות ומסייע לתהליך חילוף החומרים, משך הבישול שלו ארוך הרבה יותר משל האורז הלבן.
  • לבן: גם בצורת גרגרים מאורכים, לעומת המלא הוא מלוטש וצחור וללא שכבת הקליפה הפנימית. אופן ההכנה שלו מהיר יותר.

סוגים נוספים: 

  • בסמטי: גרגירים מאורכים, מקורו בהרי ההימלאיה.
  • פרסי: בעל גרגירים ארוכים, מקורו בתאילנד.
  • סושי: עגלגל וקצר, נוטה להיות דביק יותר משאר הסוגים.
  • ריזוטו: גרגירים עגולים, עשירים בעמילן, מקורם בעמק הפרו באיטליה.
  • בר: גרגירים שחורים מאורכים, מקורם באמריקה.
סוגי אורז שונים

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים אורז מושלם: 

שטיפה: רצוי לשטוף את האורז לפני ההכנה כדי להסיר ממנו אבק ועמילן מיותר, ולהניח לו להתייבש במסננת לפני הכניסה לשמן.

השרייה: אורז שמשרים לפני הבישול סופג את מי ההשרייה ונהיה רך.

סיר: רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי נגד הידבקות ועם פיזור חום אחיד, וחשוב שיהיה לו מכסה. לא פותחים את הסיר במהלך הבישול בכלל! עושים זאת רק לאחר שהורדנו אותו מהאש ונתנו לו לנוח לפחות 10 דקות.

מים: על כל כוס אורז שמים כוס וחצי עד שתי כוסות מים, אפשר לשדרג את המנה ולהחליף את המים בציר ירקות.

טיגון: את השמן בטיגון האורז אפשר להחליף בחמאה או אפילו לשלב. השמן הוא זה שימנע מהאורז להידבק ולהיות אחד-אחד, הטיגון נעשה על להבה גבוהה וקולה את האורז.

בישול: לאחר שלב הטיגון והוספת המים, חשוב להנמיך את להבת הגז לנמוכה, האורז אמור להתאדות ולא להיות מורתח.

מנוחה: חשוב לתת לאורז לאחר ההסרה מהגז לנוח עם המכסה סגור לפחות 10 דקות. בשלב זה עמילני האורז מתייצבים באיטיות ולא נשברים, אם תפתחו את הסיר יש סיכוי שתקבלו אורז קצת עיסתי, שווה לחכות.

אוורור: לאחר הרמת המכסה, מפרידים בעדינות את גרגירי האורז בעזרת מזלג ומשחררים את האוויר ביניהם, זה הזמן גם להוסיף תוספות כמו חמוציות, שקדים קלויים ועוד...

מתכון לאורז: אורז
זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לאורז אחד אחד
רכיבים לאורז:
אורז לבן - 2 כוסות (עדיפות ליסמין או בסמטי)
שמן - 2 כפות
מים - 1/2 3 כוסות (רותחים)
מלח - 1/2 כפית
אופן הכנת האורז:
  1. שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב מתחת לזרם המים עד שהמים שיוצאים מהאורז נהיים שקופים ולא לבנים, ומסננים. preperation
  2. מחממים סיר עם השמן על להבה גבוהה, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל גרגירי האורז מצופים בשמן.
  3. מוסיפים את המים והמלח, ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים את הסיר ומחלישים את הגז ללהבה הכי נמוכה, ומבשלים כ-15-17 דקות, אם המכסה שקוף אז עד שהאורז נראה מבושל ואין נוזלים בסיר, אך זכרו שלא פותחים את הסיר במשך כל זמן הבישול!
  5. מכבים את הגז ונותנים לאורז לנוח 10 דקות.
  6. פותחים את הסיר, מערבבים ומפרידים את האורז בעזרת מזלג. preperation
  7. מגישים בקערית או לצד מנה עיקרית מפנקת כמו סלמון או שניצל. preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם: אפשר להוסיף לאורז טעמים וצבעים בעזרת מעט כורכום, פפריקה, שום כתוש, בצל מטוגן וכדומה...
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.