מתכון ללחם בננות מיוחד עם חמאת בוטנים בטעם חלומי שהילדים ישמחו לקחת איתם לארוחת עשר לבית הספר, אז הפשילו את השרוולים והכינו את הלחם הטעים ביותר שטעמתם.
מקור תמונה:
Divya Kudua
אופן הכנת הלחם בננות:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית מלבן עמוקה (22 ס"מ).
-
ערבבו בקערה בינונית קמח, סודה לשתיה ומלח.
-
ערבבו בקערה גדולה ביצים, בננות, חמאה ויוגורט.
-
צרו חור במרכז תערובת הקמח וצקו אליו את תערובת הנוזלים בהדרגה.
-
ערבבו בעדינות תוך כדי הכנסת התערובת היבשה אל התערובת הנוזלית שבמרכז.
-
צקו את התערובת האחידה אל התבנית המשומנת.
-
מרחו שכבה של חמאת בוטנים מעל התערובת.
-
הכניסו לתנור ואפו במשך 35-40 דקות או עד שקיסם שתכניסו במרכז הלחם יצא יבש ונקי.
-
צננו במשך 10 דקות והוציאו את הלחם מהתבנית.
-
הניחו ללחם להתקרר על השיש ורק אז פרסו אותו.