סלט יכול לשמש ככתוספת לארוחה או כארוחה שלמה, ומתכון סלט הקינואה ובטטות יכול להיכנס לקטגוריה של סלט שהוא ארוחה מזינה וטעימה בפניי עצמה. הטעם, הצבע והמרקם המעניינים מוסיפים עניין לסלט והופכים אותו למנה טעימה וססגונית.
רכיבים לסלט קינואה עם בטטות:
אופן הכנת הסלט קינואה עם בטטות:
-
חממו תנור ל-200° מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
בקערה בינונית ערבבו פרוסות בטטה ופרוסות בצל סגול.
-
טפטפו מעל שמן זית, מלח ופלפל. ערבבו יחד ופזרו על תבנית אפייה.
-
קלו בתנור במשך 30 דקות או עד שהבטטות יתרככו. ערבבו מספר פעמים, תוך כדי קלייה.
-
בקערה בינונית, פזרו את עלי הכרוב וטפטפו מעל 2 כפות חומץ בלסמי.
-
תבלו במלח ופלפל והניחו על תבנית האפייה.
-
אפו במשך 15 דקות נוספות או עד שעלי הכרוב יהיו כמושים ויתחילו לקבל פריכות.
-
בזמן שהירקות בתנור, הכינו את הקינואה.
-
בעזרת מסננת, שיטפו את הקינואה השחורה תחת מים קרים.
-
הכניסו לסיר בינוני קינואה, מים ומלח והביאו לרתיחה על אש בינונית. המשיכו לבשל עוד 5 דקות.
-
הנמיכו את האש ובשלו במשך 15 דקות או עד שהמים יספגו.
-
הסירו את הקינואה מהאש והניחו לה להתקרר טטמפרטורת החדר.
-
כאשר הירקות מוכנים, הוציאו אותם מהתנור והניחו גם להם להתקרר בצד.
-
בקערה גדולה, הוסיפו את הקינואה, הבטטות, הכרוב והבצל האדום. הוסיפו לסלט את 3 הכפות הנותרות של החומץ הבלסמי.
-
פזרו מעל את החמוציות. ערבבו היטב. תבלו במלח ופלפל אם יש צורך.