header

מתכון לעוגיות לימון-ריקוטה אווריריות

מזג האוויר הכבד והמעיק עושה חשק לאכול דברים קלים ואווריריים. גם אתם מרגישים ככה? קבלו מתכון מענג של עוגיות לימון וריקוטה - קצת מלוח-חמוץ בפה, קצת מתוק ומפתיע בלב!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות לימון-ריקוטה אווריריות
רכיבים למתכון לעוגיות לימון-ריקוטה:
קמח - ½2 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
חמאה - 50 גרם (מרוככת)
סוכר - 2 כוסות
ביצים - 2 (שלמות)
גרידת לימון - 1 כפית
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
רכיבים למתכון לזיגוג:
אבקת סוכר - ½1 כוסות
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
גרידת לימון - 1 כפית
אופן הכנת המתכון לעוגיות לימון-ריקוטה:
  1. חממו תנור ל-190 מעלות ושמנו תבנית אפייה.
  2. ערבבו בקערה בינונית קמח אבקת אפייה ומלח. הניחו בצד. preperation
  3. ערבלו במערבל גדול חמאה וסוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח (כ-3 דקות). preperation
  4. הוסיפו את הביצים (אחת בכל פעם). preperation
  5. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  6. הוסיפו גבינת ריקוטה וגרידת לימון. preperation
  7. הוסיפו מיץ לימון וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  8. הוסיפו לבלילה את החומרים היבשים וערבבו היטב. preperation
  9. בעזרת כף גדולה צקו כדורים אל תבנית האפייה, וסדרו את הכדורים במרחק 3 ס"מ לפחות זה מזה. preperation
  10. הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-15 דקות עד להזהבה קלה בקצוות.
  11. הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות לנוח על תבנית האפייה כ-20 דקות.
  12. בינתיים, הכינו את הציפוי.
אופן הכנת המתכון לזיגוג:
  1. ערבבו בקערה קטנה אבקת סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון. preperation
  2. בעזרת כף טפטפו בעדינות את הזיגוג מעל העוגיות והניחו לו להתקשות למשך כשעתיים. preperation
טיפ השף:
* ניתן להקפיא את העוגיות ולטפטף את הזיגוג כמה שעות לפני ההגשה.
מקור: מירית מנשה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.