header

מתכון לספגטי בלחם עם גבינה ורוטב עגבניות

חובבי אוכל איטלקי לא יוכלו לעמוד בפני המתכון הבא שיש בו את השילוב האיטלקי המושלם - פסטה ברוטב עגבניות וגבינה בתוך פוקצ'ה טריה וחמה... אין יותר טעים מזה!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לספגטי בלחם עם גבינה ורוטב עגבניות
רכיבים לבצק:
קמח לבן - 5 כוסות
מים - כ-½1 כוסות (חמימים)
שמרים לחים - 25 גר' (1 כף שמרים יבשים)
משפר אפיה - 25 גר' (אופציונאלי)
שמן זית - 4 כפות
מלח - ½1 כף
רכיבים לספגטי ורוטב עגבניות:
ספגטי - 500 גר'
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
חציל - 1 (חתוך לקוביות קטנות)
שיני שום - 3 (חתוכות לפרוסות)
סוכר - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בזיליקום - 2 כפות (עלים טריים קצוצים)
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו למערבל עם וו לישה את כל החומרים היבשים להכנת בצק ואת שמן הזית.
  2. ערבלו 3-5 דקות במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של מים, לאחר מכן ערבלו 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
  3. צרו כדור בצק והניחו בקערה, כסו במגבת והמתינו כ-30-40 דקות.
אופן הכנת הספגטי ורוטב עגבניות:
  1. הכינו את הספגטי בהתאם להוראות על האריזה, סננו וצננו. preperation
  2. טגנו בצל בסיר כ-3 דקות, הוסיפו את החצילים והשום, המליחו, ערבבו וטגנו כ-5 דקות נוספות.
  3. כסו את הסיר ואדו כ-10 דקות על אש נמוכה.
  4. הוסיפו את העגבניות המרוסקות, סוכר, כ-⅓ כוס מים, בזיליקום ופלפל שחור.
  5. בשלו על אש נמוכה כ-20 דקות.
  6. לאחר שהבצק תפח, צרו ממנו צורה אליפטית ורדדו. preperation
  7. על הבצק המרודד הניחו את הפסטה, הרוטב והגבינה הצהובה כך שיישארו שני קצוות שווים באורך 6-7 ס"מ. preperation
  8. חתכו את הקצוות לפסים. preperation
  9. קלעו את הפסים מעל הספגטי ברווחים של סנטימטר אחד. preperation
  10. מרחו את החלק העליון של הלחם בביצה, ותבלו במלח גס, בזיליקום וגבינת פרמז'ן. preperation
  11. אפו בתנור בחום של 180° מעלות במשך 30-35 דקות עד להזהבה של הלחם. preperation
מקור: מיקי ורוני ט.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.