header

מתכון לעוגיות שקדים טריפוליטאיות של יולי יעל חדד - עבמבר

העוגיות האלה מוכרות כמעט באופן בלעדי לטריפוליטאים בלבד, והמתכון שלו הוא אחד הסודות השמורים ביותר של העדה הזו, אך היום תלמדו כיצד להכין את עוגיות השקדים שיש הטוענים כי הן הטובות ביותר בעולם. אין במתכון טיפה אחת של קמח לבן ונהוג להכין אותו במיוחד לקראת חג הפסח, שכן נעשה בו שימוש דווקא בקמח מצה.

למתכונים נוספים מהבלוג "הרשימות של יולי".

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות שקדים טריפוליטאיות של יולי יעל חדד - עבמבר מקור תמונה: yulilists
רכיבים לעוגיות:
שקדים - 3 כוסות (קלופים, לא קלויים ומיובשים בשמש)
סוכר - ½2 כוסות
אבקת וניל - 4 שקיות
תמצית שקדים - 2 כפיות
חלבוני ביצה - 5 (בינוניות)
אופן הכנת העוגיות:
  1. טחנו את השקדים וערבבו אותם עם שאר הרכיבים. לאחר מכן העבירו את התערובת לקערת פיירקס.
  2. חממו מים בסיר, ולאחר שרתחו הניחו את קערת הפיירקס עם התערובת בתוכה על פי הסיר.
  3. ערבבו את העיסה מדי פעם, עד שהסוכר נמס ומתקבלת עיסה אחידה ומעט נוזלית. השאירו אותה להתקרר למשך שעתיים.
  4. לאחר שעתיים, צרו עיגולים מהעיסה והניחו במנג'טים או על גבי נייר אפייה – בראש כל אחד מהעיגולים הניחו חצי שקד.
  5. הכניסו את העוגיות לתנור ואפו בחום של 180° מעלות, עד שהחלק העליון מזהיב ונוצרים סדקים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.