header

מתכון לספגטי בולונז צמחוני עם יין אדום

ספגטי ברוטב עגבניות ותוספת של בשר טחון זו מנה אהובה בכל רחבי העולם, ובגרסה הצמחונית הבאה אתם כלל לא תרגישו בחסרון של הבשר. הפטריות שעשירות בסלניום - נוגד חמצון חזק שמתקן נזק תאי, מקבלות טעם עשיר מהתיבול, ועם תוספת היין האדום המנה הצמחונית הזו הופכת לבסיס עבור ארוחת גורמה של ממש.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לספגטי בולונז צמחוני עם יין אדום
רכיבים לספגטי בולונז:
חציל - 1 (בינוני)
פטריות - 450 גר' (שמפיניון, פרוסות דק)
שמן זית - 2 כפות (מחולקות)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ דק)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים דק)
גזרים - 2 (בינוניים, קלופים וקצוצים דק)
מלח - ¾ כפית (מחולקת)
יין אדום - 2 כוסות (יבש)
שיני שום - 3 (כתושות)
בזיליקום - 1 כף (עלים טריים קצוצים דק)
אורגנו - 2 כפיות
טימין - 1 כפית (עלים קצוצים ועוד קצת לקישוט)
רסק עגבניות - ¼ כוס
עגבניות - 800 גר' (משומרות ומרוסקות)
פסטה פנה - 400 גר' (או ריגטוני)
גבינת פרמזן - לפי הטעם (לא חובה)
עשבי תיבול - לפי הטעם (לא חובה)
אופן הכנת הספגטי בולונז:
  1. חממו את התנור שלכם ל-180 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר כסף. הניחו את החציל על התבנית, הכניסו אותו לתנור ואפו עד שהוא מתרכך (כחצי שעה עד שעה). preperation
  2. בזמן שהחציל בתנור, התחילו בהכנת הרוטב: חממו 1 כף שמן על מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. הניחו את הפטריות על המחבת וטגנו אותן עד להשחמה, כ-8-10 דקות.
  3. בסיר גדול ועל להבה בינונית חממו את השמן הנותר והוסיפו לו את הבצל, הסלרי והגזר. תבלו ב-¼ כפית מלח וערבבו עד שהירקות מתרככים, כ-10-12 דקות.
  4. הוסיפו לסיר עם הירקות את היין וערבבו אותם היטב ובעדינות. בשלו את הרוטב עד שהיין יצטמצם למחצית מהכמות שלו, כ-5-7 דקות. preperation
  5. הוסיפו לסיר את רסק העגבניות, השום, הבזיליקום, האורגנו, הטימין והעגבניות המרוסקות ובשלו במשך 5 דקות.
  6. הוציאו את החציל, קלפו ומעכו אותו, ולאחר מכן הוסיפו לסיר עם הרוטב. הוסיפו את הפטריות ו-½ כפית המלח הנותרת וערבבו עד שכל הרכיבים יתאחדו.
  7. הנמיכו את עוצמת הלהבה, כסו את הסיר עם הרוטב ובשלו אותו למשך שעה לפחות.
  8. בינתיים, בשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה, ולאחר שהיא תתבשל סננו והעבירו אותה לסיר עם הרוטב. ערבבו היטב עד שהפסטה תתכסה היטב ברוטב.
  9. חלקו את הפסטה לצלחות הגשה ותבלו בעשבי תיבול קצוצים ופרמז'ן לפי רצונכם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.