header

מתכון לפשטידת תרד וגבינת עיזים

פריטטה היא למעשה מתכון לפשטידת ביצים שמקורה במטבח האיטלקי והספרדי, אשר לרוב מכילה גם שילובים שונים של ירקות וגבינות. הגרסה למתכון שלפניכם היא קלה מאוד להכנה ויכולה לשמש כמתאבן וגם כמנת צד מצוינת לצד חלקה העיקרי של הארוחה. אם אתם לא חובבי תרד גדולים, תוכלו ללחוץ כאן ולהכיר מתכוני פריטטה נוספים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת תרד וגבינת עיזים מקור תמונה: realfood.tesco
רכיבים לפריטטת תרד:
ביצים - 10 (גדולות)
מלח - 2 כפיות
מים - 1 כוס
תרד - כ-300 גר' (קפוא, מופשר ומיובש)
גבינת עיזים - 100 גר'
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפריטטת תרד:
  1. חממו מראש תנור לטמפרטורה של 200° מעלות והכינו כלי גדול שמתאים לאפייה ששומן בנדיבות (ניתן להשתמש בשמן זית, קנולה וכדומה).
  2. הכניסו את כל הביצים לקערה גדולה, הוסיפו כוס מים, 2 כפיות מלח, פלפל לפי העדפתכם וערבבו היטב.
  3. רפדו את הכלי בשכבה אחידה של תרד, מזגו לתוכו את הביצים ופזרו בתוך הכלי גושים של גבינת העזים.
  4. הכניסו את הכלי לתנור למשך 30 עד 35 דקות וחממו את הפריטטה עד שהיא מקבלת צבע זהוב-שחום.
  5. הוציאו את הכלי מהתנור, הניחו לפריטטה להתקרר במשך כ-10 דקות, חיתכו לקוביות והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.