עוף הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על כולם, ובגרסה הבאה תוכלו ליהנות ממנו כשהוא עטוף בלחם ביתי טרי. במתכון שלפניכם תוכלו אפילו להכין מספר כיכרות של הלחם המיוחד ולהגיש כשיגיעו אורחים או כשלא יהיה לכם זמן להכין ארוחה שלמה, רק לחמם בתנור ולהגיש כמו חדש.
מקור תמונה:
faskitchen
אופן הכנת הלחם:
-
בקערה גדולה, המיסו את השמרים במים החמימים, הוסיפו לתערובת את השמן והסוכר והניחו בצד ל-5 דקות.
-
הוסיפו לקערת השמרים את הביצה, המלח והקמח וערבבו עד שיוצר בצק רך.
-
העבירו את התערובת למשטח מקומח היטב, ולושו עד לקבלת בצק גמיש, במשך כ-3-5 דקות. הניחו את הכדור בצד ל-10 דקות (אין צורך בהתפחה).
אופן הכנת העוף והרכבת המנה:
-
הכניסו לקערה את רצועות העוף, 2 כפות שמן, מלח, פלפל ופריקה וערבבו יחד.
-
חממו שמן במחבת גדולה והניחו עליה את רצועות העוף הקצרות. טגנו עד להשחמה והכניסו לקערה.
-
רדדו את הבצק למלבן ארוך, הניחו אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והניחו במרכזו את חזה העוף המטוגן.
-
חתכו רצועות בצדי המרכז, כפי שמוצג בתמונה, ועטפו את חזה העוף על ידי הנחה של רצועות נגדיות מכל צד זו על גבי זו.
מקור תמונה:
faskitchen
-
הכניסו את הלחם הממולא לתנור מחומם ל-200° מעלות למשך 12-15 דקות, או עד שהלחם ישחים. הוציאו, המתינו כמה דקות לצינון קל, חתכו והגישו.