header

מתכון לצ'יפס חומוס פריך עם מטבל יוגורט

המתכון שלפניכם מוכיח שאפשר להכין צ'יפס לא רק מתפוחי אדמה, אלא גם מחומוס, יותר נכון, מקמח חומוס. התוספת המפתיעה בוודאי תהפוך לאחת המנות האהובות ביותר בביתכם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לצ'יפס חומוס פריך עם מטבל יוגורט
רכיבים לצ'יפס מקמח חומוס:
קמח חומוס - 2 כוסות
מים - 4 כוסות
שמן - 2 כוסות
מלח - 1 כף
כמון - 1 כפית (לא חובה)
סומאק - מעט (לקישוט)
רכיבים למטבל:
יוגורט - ⅔ כוס (לבן)
שן שום - 1 (קצוצה דק)
נענע - ½1 כפות (קצוצה דק)
מלח - קורט
אופן הכנת הצ'יפס מקמח חומוס:
  1. חממו בסיר את המים עם כפית מלח והביאו לרתיחה.
  2. ערבבו את הכמון בקמח התירס, הוסיפו את התערובת למים וטרפו היטב עד אשר כל המים יספגו ולא ישארו גושים. הורידו את הסיר מהאש.
  3. הניחו נייר שעווה בתבנית אפייה וצקו עליו את תערובת הקמח והמים. פזרו את התערובת באופן שווה והניחו בצד ל-30 דקות עד להתגבשות.
  4. בזמן שאתם ממתינים להתגבשות התערובת, הכינו את המטבל.
  5. אחרי שתערובת החומוס התקשתה, חתכו ממנה רצועות בגודל הרצוי באמצעות סכין
  6. חממו את השמן בסיר טיגון וטגנו בו את הצ'יפס, כ-8 חתיכות בכל טיגון. כאשר הצ'יפס הופך לזהוב ופריך, הוציאו אותו ויבשו אותו על נייר סופג.
  7. פזרו סומאק על הצ'יפס והגישו בתוספת המטבל.
אופן הכנת המטבל:
  1. ערבבו היטב את כל המרכיבים ותקנו את התיבול במידת הצורך.
מקור: דניאלה ברק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.