header

מתכון לראגו חומוס, פטריות ורוזמרין

הראגו הוא תבשיל עשיר ומתובל בעל ניחוחות משכרים המתאימים בדיוק לימי החורף הקרים. מתכון ראגו החומוס ופטריות שלפניכם יכול לשמש כמנה מצויינת לפתיחת הארוחה, או סתם כנשנוש באמצע היום. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לראגו חומוס, פטריות ורוזמרין
רכיבים לראגו חומוס:
גרגרי חומוס - 1 כוס (מבושלים - ניתן להשתמש גם בקופסת שימורים)
פטריות - 300 גר' (פרוסות, ללא רגל - ניתן להשתמש בפטריות שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי או כל סוג אחר)
רוזמרין - 1 ענף (עלים קצוצים)
בצלצל שאלוט - 1 (קצוץ דק)
רסק עגבניות - 1 כפית
חומץ שרי - ¼ כוס
חלב - ¼ כוס
קורנפלור - 1 כפית
שמן - 1 כף (עדיפות לשמן קוקוס או זרעי ענבים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
לחם - 2 פרוסות
אופן הכנת הראגו חומוס:
  1. חממו את השמן במחבת עמוק על אש בינונית. הוסיפו את הבצל, טגנו אותו כדקה והוסיפו את הרוזמרין. טגנו עד שהבצל הופך לשקוף.
  2. הוסיפו את הפטריות למחבת וערבבו היטב.
  3. הוסיפו את החומץ, רסק העגבניות, רוטב הווסטרשייר והחומוס וערבבו היטב.
  4. לאחר כ-3 דקות הפטריות יתחילו להתרכך. הוסיפו את ציר הירקות והשאירו על סף רתיחה עד שהנוזל יצטמצם בשליש והפטריות יתרככו לגמרי.
  5. הוסיפו את החלב וערבבו היטב. תבלו לפי הטעם.
  6. בקערה נפרדת, ערבבו את הקורנפלור עם מעט נוזל מהמחבת. צרו תערובת אחידה והוסיפו אותה למחבת. המשיכו לטגן עד שיגיע למרקם סמיך.
  7. בזמן הבישול קלו את פרוסות הלחם עד לרמה הרצוייה. הגישו את הראגו על פרוסות הטוסט והוסיפו מעט פלפל שחור גרוס.
מקור: דניאלה ברק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.