header

מתכון לסלט תורמוס וברוקולי

מחפשים דרך נהדרת לרענן את הארוחות שלכם, ולהפוך את התפריט שלכם לבריא יותר? נסו את המתכון הבא לסלט תורמוס נהדר מהמטבח הערבי. התורמוס נפוץ מאוד בארץ כנשנוש שהושרה במי מלח, אך ניתן להשתמש בו למנות נוספות. סלט התורמוס והברוקולי הפריך יעורר את בלוטות הטעם שלכם ויהפוך את הארוחה לאירוע מיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט תורמוס וברוקולי
רכיבים לסלט תורמוס:
תורמוס - ½2 כוסות (יבש)
תה ירוק - 4 כוסות
ברוקולי - 1 כוס (תפרחות צעירות)
בצל - 1 (סגול, קצוץ דק)
שיני שום - 3 (קצוצות)
גבינת פטה - 100 גר' (מגורדת - עדיף מחלב עיזים)
אגוזי מלך - חופן (מרוסקים)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
כוסברה - חופן (קצוצה)
נענע - חופן (קצוצה)
מיץ לימון - לפי הטעם (סחוט טרי)
שמן זית - מעט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט תורמוס:
  1. השרו את התורמוס בקערת מים במשך הלילה שלפני ההכנה.
  2. בשלו את התורמוס בתה ירוק (במקום במים) במשך כ-40 דקות, עד שהתורמוס יתרכך.
  3. סננו את התורמוס וחכו שיתקרר. בזמן הקירור, חילטו את הברוקולי במים רותחים למספר דקות, עד שישנה את צבעו. לאחר החליטה, סננו והעבירו מיד לקערת מי קרח (כדי לשמור על הפריכות).
  4. ערבבו את כל המרכיבים בקערה והוסיפו את שמן הזית, מיץ הלימון והתבלינים.
מקור: שרה ליבר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.