header

מתכון פשוט למרק אפונה וברוקולי

אין דרך נפלאה יותר להתחמם בחורף הקר מאשר עם מרק ירקות מנחם, סמיך וגדוש בכל טוב. מלבד הניחוחות מעוררי התיאבון שיתפשטו בכל הבית, המרק הזה גם יעשיר את גופכם בשלל יתרונות בריאותיים בזכות הברוקולי שעשיר בנוגדי חמצון והג'ינג'ר שידוע בסגולותיו המרפאות, שני רכיבים שעוזרים לגוף להתמודד בהצלחה עם העונה הקרה של השנה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון פשוט למרק אפונה וברוקולי מקור תמונה: deliciouslyella
רכיבים למרק האפונה והברוקולי:
מיץ לימון - 1 כוס (סחוט טרי)
אפונה - 400 גרם (קפואה)
סלרי קצוץ - 5 גבעולים
תרד - 10 עלים
חלב שקדים - ¾ כוס
מים - ½2 כוסות
שיניי שום - 5 (טחונות)
אבקת ג'ינ'ג'ר - ½ כפית
חרדל - 1 כפית
שמן זית - 1 כף
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
שקדים - חופן שקדים (קלויים וקצוצים)
חלב שקדים - ¾ כוס
אופן הכנת מרק האפונה והברוקולי:
  1. חממו את שמן הזית במחבת על אש גבוהה וטגנו את השום והג'ינג'ר למשך כחצי דקה יחד עם המלח והפלפל.
  2. הכניסו למחבת את הסלרי, התרד והברוקולי והמשיכו לערבב במשך כדקה. לאחר מכן הוסיפו את האפונים אל התערובת וטגנו תוך כדי ערבוב במשך כ-15 דקות.
  3. צקו את כלל הרכיבים מן המחבת אל מעבד מזון והוסיפו אל התערובת מיץ לימון, חלב שקדים, חרדל ומים. הפעילו את המעבד למשך מספר דקות עד לקבלת מרקם חלק.
  4. העבירו את התערובת אל סיר גדול והניחו לה להתחמם על אש בינונית-גבוהה למשך כ-30 דקות. חלקו לצלחות הגשה, פזרו מעל שקדים והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.