header

מתכון לסלט אספרגוס ופתיתים

מתכון לסלט טעים ומרענן שיכול להתאים גם כתוספת למנה עיקרית, כאשר הוא מוגש חם, וגם כסלט קר ובריא.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט אספרגוס ופתיתים
רכיבים לרוטב:
שמן זית - ⅓ כוס
חרדל גרגרים - 3 כפות (גרגרים)
חומץ בן יין - 2 כפות (אדום)
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טבעי)
מלח - 1 כף
פלפל שחור - 1 כפית
רכיבים לסלט:
אספרגוס - צרור
פתיתים - 2 כוסות (לא מבושלים)
זיתים - ½ כוס (קלמטה - פרוסים, ללא חרצנים)
גבינת פטה - ½ כוס
צנוברים - חופן (קלויים - לא חובה)
נענע - חופן (עלים טריים)
טרגון - חופן (עלים טריים)
פטרוזיליה - חופן (עלים טריים)
גרידת לימון - מ-1 לימון
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערה והניחו בקרור עד לשימוש.
אופן הכנת הסלט:
  1. חממו תנור לחום של 220° מעלות.
  2. קצצו את הקצוות הקשיחים של האספרגוס וסדרו אותו על נייר אפייה בתבנית.
  3. פזרו על האספרגוס 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל גרוס ו-½ מגרידת הלימון.
  4. אפו את האספרגוס כ-20 דקות, עד שהוא יתרכך. חתכו את האספרגוס לחתיכות באורך של כ-2 ס"מ.
  5. הרתיחו מים ומלח בסיר גדול, הוסיפו את הפתיתים ובשלו עד שיהיו מוכנים.
  6. בזמן הבישול, הכינו את הרוטב על ידי ערבוב של כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  7. סננו את הפתיתים, העבירו אותם לקערה גדולה וערבבו אותם עם הרוטב, הזיתים, האספרגוס, גבינת הפטה, הצנוברים, עשבי התיבול וגרידת הלימון.
מקור: אורית גוזלן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.