maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לארטיק יוגורט וחמאת בוטנים בציפוי שוקולד

ילדים רבים (וגם מבוגרים) אוהבים את השילוב שבין חמאת בוטנים לשוקולד – לכן זה אך טבעי שנרצה לשלב בין הטעמים גם בגרסת הארטיק הביתי. המתכון הבא לוקח רק 5 דקות הכנה ובזכות בסיס היוגורט שלו, הילדים שלכם ירגישו שהם אוכלים גלידה אמיתית. לצורך הכנת המתכון תזדקקו לתבניות פלסטיק או סיליקון להכנת ארטיקים, שניתן למצוא בכל חנות כלי בית. אם אין לכם כלים כאלו, תוכלו להשתמש בגביעי יוגורט ריקים ומקלות עץ.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 7
רמת קושי: קל
מתכון לארטיק יוגורט וחמאת בוטנים בציפוי שוקולד מקור תמונה: biggerbolderbaking
רכיבים לארטיק יוגורט וחמאת בוטנים:
חלב - ¾ כוס
סוכר - 2 כפות
רכיבים לציפוי:
שוקולד מריר - 180 גר' (חתוך לקוביות)
בוטנים - חופן (קלויים וגרוסים לקישוט)
אופן הכנת הארטיק יוגורט וחמאת בוטנים:
  1. בעזרת מטרפה ערבבו יחד את חמאת הבוטנים, היוגורט, החלב והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד, ללא גושים.
  2. מזגו את התערובת לתוך תבניות הארטיקים, סגרו אותן והכניסו להקפאה של 4-6 שעות, עד שהארטיקים יהפכו למוצקים. תגיעו לתוצאה טובה יותר אם תמתינו לילה שלם.
אופן הכנת הציפוי:
  1. להכנת ציפוי השוקולד המיסו בזהירות את קוביות השוקולד בכוס במיקרוגל, כאשר אתם מקפידים לבדוק את השוקולד ולערבב אותו כל 15-20 שניות, כדי למנוע ממנו מלהישרף.
  2. קררו את השוקולד למשך 5 דקות, הוציאו את הארטיקים מן התבניות – במידת הצורך היעזרו במעט מים חמים שתשפכו בצד החיצוני של התבניות כדי לשלוף את הארטיקים בקלות.
  3. טבלו כשליש מאורך הארטיק בתערובת השוקולד ופזרו מעט בוטנים גרוסים עליה.
  4. הגישו מיד או שמרו בהקפאה עד ל-8 שבועות - אבל קשה לנו להאמין שתתאפקו עד אז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר