header

מתכון לדגני בוקר עוגי עם שוקולד צ'יפס

דגני הבוקר האלה הם פשוט עוגיות שוקולד צ'יפס מיניאטוריות השוחות בחלב, כדי לא להשחית את הילדים לגמרי, המתכון הבא מציע תחליף בריא יותר לדגנים האהובים.

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לדגני בוקר עוגי עם שוקולד צ'יפס
רכיבים לדגני בוקר עוגי:
קמח מחיטה מלאה - ¼1 כוסות
שיבולת שועל - ¾ כוס
חמאה - ½ כוס (בטמפרטורת החדר)
ביצה - 1
סוכר לבן - 2 כפות
סוכר חום - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - ½ כפית
סודה לשתייה - ½ כפית
שוקולד - ½ כוס (שבבים קטנים)
אופן הכנת הדגני בוקר עוגי:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
  2. ערבבו את הקמח המלא, שיבולת השועל, הסודה ושתייה והמלח בקערה קטנה.
  3. טרפו את החמאה, הסוכר, הסוכר החום והוניל בקערת מיקסר גדולה, במשך 3-5 דקות עד להגעה למרקם קרמי. הוסיפו את הביצה וטרפו היטב.
  4. טרפו בהדרגה את תערובת הקמח לתוך התערובת הנוזלית. ערבבו פנימה את שבבי השוקולד.
  5. חלקו את הבצק לשני חלקים, הניחו כל אחד מהם על נייר אפייה וגלגלו אותו לצורת נקניק ארוך בעובי 2 ס"מ. עטפו את נקניק הבצק בנייר האפייה וגלגלו אותו כך שצורתו העגולה תישמר. הכניסו את הבצק למקפיא למשך 20 דקות.
  6. בעזרת סכין חדה, חתכו עוגיות קטנות מנקניקי הבצק, בעובי של ½ ס"מ, וסדרו אותן על תבנית עם נייר אפייה.
  7. אפו למשך 5-6 דקות, הניחו לדגנים להתקרר ושמרו במיכל אטום.
מקור: רונית גוזלן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.