header

מתכון ללביבות קינואה וחמוציות

מתכון ללביבות בעלות ערך תזונתי רב, בעיקר בזכות הקינואה, והמדד הקלורי שלהן הוא נמוך במיוחד. החמוציות הכלולות במנה מוסיפות לה כמות נאה ומבורכת של נוגדי חמצון, כמו גם מעניקות ללביבות מרקם ייחודי ומרענן.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות קינואה וחמוציות
רכיבים ללביבות קינואה וחמוציות:
קינואה - 1 כוס
מים - 2 כוסות
אגוזי מלך - ½ כוס (טחונים)
חמוציות - ½ כוס (ללא סוכר)
בצל ירוק - 4 כפות (קצוץ)
ביצים - 2-3
שומשום - 2 כפות (קלוי)
פירורי לחם - לפי הצורך (או שיבולת שועל טחונה)
שמן קנולה - 3 כפות (לטיגון)
אופן הכנת הלביבות קינואה וחמוציות:
  1. הרתיחו את המים בסיר ולאחר מכן הוסיפו לתוכו את הקינואה.
  2. הניחו את הסיר על להבה קטנה למשך כ-20 דקות.
  3. כבו את הגז והשאירו את הסיר מכוסה למשך כ-20 דקות נוספות.
  4. העבירו את הקינואה לקערה, ולאחר שתתקרר מעט הכניסו את שאר המרכיבים (למעט השמן).
  5. ערבבו את העיסה ותנו לה לשבת בקערה למשך כ-20 דקות.
  6. חממו מחבת עם השמן.
  7. לאחר שרתח השמן, צרו בעזרת 2 כפות לביבות דקות, העבירו את הלביבות אל המחבת וטגנו אותן מ-2 צדדיהן עד שיקבלו גוון זהבהב.
  8. העבירו את הלביבות מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג, והניחו נייר סופג גם מעליהן על מנת שייספג השמן.
מקור: נעמה פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.