header

מתכון לסלט דלורית, קייל וקרוטוני גבינת ברי

מתכון לסלט המשלב בתוכו את טעמו המריר של כרוב הקייל, שנחשב למזון על, יחד עם שלל הפתעות מתוקות כמו רוטב התפוחים והדלורית, בשילוב קרוטונים מקוריים ופשוטים להכנה! 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט דלורית, קייל וקרוטוני גבינת ברי
רכיבים לרוטב:
סיידר תפוחים - 2 כוסות
דבש - ¼ כוס
שמן זית - ¼ כוס
פלפל קאיין - ¼ כפית (לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לקרוטוני ברי:
לחם מלא - 2 פרוסות
גבינת ברי - 4 פרוסות
חמאה - 1 כף
רכיבים לסלט דלורית:
דלורית - 4 כוסות (קטנה, קלופה, מגולענת וקצוצה לריבועים )
תפוחים - 2 (מסוג "פינק ליידי" קצוצים)
אבקת צ'ילי - 2 כפיות
קינמון - ¾ כפית
פלפל קאיין - ½ כפית
סוכר חום - 1 כפית
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
כרוב קייל - 1 (גדול, מופרד מהגזע, קצוץ גס )
שמן זית - 4 כפות
גבינת פרמז'ן - 2 כפות (מגורדת)
אגוזי פקאן - ½ כוס
גרעיני דלעת - 2 כפות (קלויים)
אופן הכנת הרוטב:
  1. שימו את סיידר התפוחים בסיר בישול והביאו לרתיחה. בשלו את הסיידר למשך 15-20 דקות עד שהוא יצטמצם ל-⅓ כוס.
  2. כשהוא סמיך וסירופי, הסירו מהאש והוסיפו לתוך הסיר את הדבש, חומץ התפוחים, שמן הזית, פלפל הקאיין, מלח ופלפל וערבבו.
  3. בזמן הכנת הרוטב, חממו את התנור ל-200° מעלות.
אופן הכנת הקרוטוני ברי:
  1. הכינו שני כריכים של לחם עם גבינת הברי, שתי פרוסות בכל כריך. חממו במחבת את החמאה, וטגנו למשך 3-5 דקות כל כריך משני צידיו, עד שהם נהיים קלויים והגבינה מומסת, והסירו מן האש.
  2. לאחר כמה דקות בהן הכריכים הצטננו מעט, חתכו אותם לקוביות דקות.
אופן הכנת הסלט דלורית:
  1. שימו את הקייל בקערה גדולה, הוסיפו 2 כפות שמן זית, 2 כפות פרמז'ן, וקורטוב של מלח ופלפל.
  2. ערבבו היטב למשך 1-2 דקות עם הידיים, הניחו על תבנית מכוסה בנייר אפייה, והכניסו לתנור למשך 15-18 דקות עד שהתערובת תהיה קריספית. במהלך האפייה, ערבבו את תערובת הקייל פעם - פעמיים.
  3. בתום האפייה העבירו את התערובת אל קערה גדולה והניחו בצד.
  4. במקביל, שימו את הדלורית בקערה וערבבו היטב עם מחצית מרוטב הסיידר.
  5. בתבנית נוספת, מכוסה בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית, פזרו את הדלורית הקצוצה ואפו בתנור למשך 20 דקות.
  6. הוציאו מהתנור, והוסיפו לתערובת את התפוחים הקצוצים והפקאנים וטפטפו מעל עוד קצת מרוטב הסיידר וערבבו היטב.
  7. אפו לעוד כ-15-25 דקות עד שהדלורית והתפוחים יתרככו.
  8. הוסיפו את תערובת הדלורית אל תערובת הקייל וערבבו היטב.
  9. בעת ההגשה, פזרו את קרוטוני הברי על הסלט והוסיפו מעל את שאר רוטב הסיידר.
מקור: טל ו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.