header

מתכון למאפה באגט ים תיכוני

באגט בתבשיל דל שומן לא נשמע כל כך הגיוני, נכון? אבל מנה צבעונית ועשירה זו מכילה 297 קלוריות בלבד למנה, כך שהסירו את נקיפות המצפון שלכם בכל ביס טעים ממנה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה באגט ים תיכוני
רכיבים למאפה באגט:
באגטים - 2 (חתוכים לפרוסות בעובי של 2-3 סנטימטרים)
בצל - 1 כוס (קצוץ)
שיני שום - 4 (קלופים וכתושים)
פטריות - 1 חבילה (שמפיניון, טריות ופרוסות)
עלי בייבי תרד - 2 שקיות
קמח - 1 כף
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
עגבניות שרי - 3 כוסות (פרוסות)
גבינת פטה - לפי הטעם (מגורדת)
גבינה צהובה - ¾ כוס
חלב - 3 כוסות (דל שומן)
חרדל דיז'ון - 2 כפות
אורגנו - ½1 כפיות (מיובש)
ביצים - 5 (גדולות)
חלבונים - 4 (גדולים)
אופן הכנת המאפה באגט:
  1. חממו מראש את התנור ל-180° מעלות.
  2. הניחו את פרוסות הבאגט על תבנית אפייה גדולה בשכבה אחת ואפו למשך 12 דקות, עד להשחמתן.
  3. חממו מחבת טפלון גדולה ומשומנת מעט (ניתן לשמן בספריי שמן) על אש בינונית – גבוהה. הוסיפו למחבת את הבצל, השום והפטריות וטגנו כ-5 דקות עד שיתרככו.
  4. פזרו את הקמח על תערובת הפטריות והמשיכו לטגן למשך דקה נוספת תוך בחישה מתמדת.
  5. הוסיפו את האחת מחבילות התרד למחבת ובשלו למשך 3 דקות. חזרו על פעולה זו עם החבילה הנוספת של התרד ובסיום הוסיפו את המלח והפלפל וערבבו.
  6. הניחו על תבנית אפייה חדשה משומנת קלות מחצית מפרוסות הבאגט וצקו מעל בצורה אחידה את תערובת התרד והפטריות.
  7. פזרו מעל את פרוסות עגבניות השרי, ולאחר מכן ½ מכמות גבינת הפטה ו-½ מכמות הגבינה הצהובה.
  8. הניחו את שארית פרוסות הבאגט מעל כל השכבות.
  9. בקערה קטנה טרפו היטב במטרפה את החלב, האורגנו, הביצים, החלבונים והחרדל הדיז'ון והוסיפו ¼ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור.
  10. צקו את תערובת החלב מעל הלחם ולבסוף פזרו מעל את שארית הגבינות.
  11. כסו את התבנית והכניסו למקרר למשך 8 שעות או ללילה שלם.
  12. לאחר הקירור, חממו תנור ל-180° מעלות, הסירו את הכיסוי ואפו למשך 40 דקות. הגישו מיד. preperation
מקור: רוני ל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.