header

מתכון לאוזני המן בריאות מקמח כוסמין מלא של ענת גרינברג

בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין בצק פריך ונימוך בפה אותו ניתן למלא בכל מלית העולה על רוחכם. אפשר לשנות את צורת הבצק מאוזן המן לכיסונים, משולשים, מרובעים או כל צורה שהיא אם אתם לא מכינים אותו במיוחד לכבוד פורים.

למתכונים נוספים מהאתר לרפואה טבעית של ענת גרינברג.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאוזני המן בריאות מקמח כוסמין מלא של ענת גרינברג מקור תמונה: anat-greenberg
רכיבים לבצק (כ-35 אוזני המן):
טחינה גולמית - ½ כוס (מלאה)
מים - ¾ כוס
סוכר - ½ כוס (קנים)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח כוסמין - 4 כוסות (מלא)
אבקת אפייה - 1 שקית
רכיבים למלית ויצירת האוזני המן:
אגוזי מלך - 1 כוס (קצוצים דק)
צימוקים - 1 כוס (בהירים)
אגוזי פקאן - ½ כוס (או אגוזי קליפורניה קצוצים דק)
שומשום - ½ כוס (טבעי לא קלוי)
דבש - ½ כוס
ברנדי - 1 כף (או קוניאק)
מים - לפי הצורך (לא בהכרח)
שמן קוקוס - 1 כפית (או חמאה מומסת)
אופן הכנת הבצק (כ-35 אוזני המן):
  1. הכינו את הבצק בקערה, ערבבו את כל החומרים לתערובת אחידה, צרו כדור והכניסו למקרר לכ-30 דקות.
  2. בינתיים הכינו את המלית.
אופן הכנת המלית ויצירת האוזני המן:
  1. חממו בסיר את כל חומרי המלית (למעט המים) ובשלו על אש נמוכה. אם החומרים נדבקים, ניתן להוסיף מעט מים.
  2. הוציאו את הבצק מהמקרר, קמחו היטב את משטח העבודה ואת המערוך. הניחו את הבצק על המשטח המקומח וקמחו אותו מעט. רדדו לעלה דק וקירצו ממנו כ-35 עיגולים בעזרת כוס.
  3. הניחו במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי. הרימו שלושה קצוות של העיגול כלפי מעלה, כך שתיווצר צורה של אוזן המן והדקו היטב.
  4. ניתן למרוח מעל אוזני המן ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.
  5. הניחו את אוזני ההמן על נייר אפייה ואפו בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180° מעלות במשך 15-25 דקות (כשהבצק טיפה מזהיב, לא לשרוף יותר מדי).
מקור: ענת גרינברג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.