header

מתכון לבצק עלים ביתי על בסיס חמאה

אי אפשר שלא לעמוד בפיתוי של מאפה בצק עלים פריך ואוורירי. עם המתכון לבצק הזה תוכלו להכין מגוון רחב של מאפים מעולים באיזה מילוי שתבחרו, מתוק או מלוח, צמחוני או חלבי, ולפני שתספיקו להגיד בצק עלים, הם כולם ייחטפו מהשולחן.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לבצק עלים ביתי על בסיס חמאה
רכיבים לבצק עלים:
קמח - 4 כוסות
מלח - ½1 כפיות
מי קרח - 1 כוס
חמאה - ¼3 כוסות (קרה, חתוכה לקוביות בעובי של 1 סנטימטר בערך)
אופן הכנת הבצק עלים:
  1. ערבבו בקערת מעבד מזון גדולה, את המלח והקמח בעדינות והניחו במקפיא ל-5 דקות.
  2. הוציאו את הקערה מהמקפיא, שימו בתוכה את קוביות החמאה והפעילו את מעבד המזון עד שקוביות החמאה יהפכו לחתיכות קטנות שמצופות בקמח.
  3. הוסיפו את כוס המים והפעילו שוב את מעבד המזון עד שתתקבל לכם עיסת בצק גסה.
  4. הוציאו את העיסה מהקערה, העבירו אותה אל משטח העבודה ומעכו אותה לצורת נקניק מלבני שטוח (מבלי ללוש אותה).
  5. עטפו את נקניק הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-15 דקות.
  6. בתום זמן הצינון, קמחו מעט את משטח העבודה שלכם ורדדו את הבצק כך שייווצר לכם מלבן בצק בעובי של 1 סנטימטר, פי 3 מגודלו המקורי, או באורך של 45 סנטימטרים וברוחב של 15 סנטימטרים בערך.
  7. קפלו את השליש העליון של המלבן למרכז ואת השליש התחתון גם כן, ובעזרת מערוך הדקו את השוליים המקופלים אל הבצק. רדדו אותו שוב וקפלו באותה צורה. preperation
  8. חזרו על פעולה זו 6 פעמים. אם הבצק מתחיל להיות שמנוני ורך מדי, צננו אותו במקרר למשך 10 דקות.
  9. בתום הרידוד והקיפול, כסו את הבצק בנייר ניילון נצמד והכניסו אותו למקרר למשך שעה אם ברצונכם להכין את המאפים באותו היום. אם אינכם קצרים בזמן, מומלץ להשאיר את הבצק למשך לילה שלם לפני האפייה.
  10. את הבצק אפשר לשמור בקירור למשך 3 ימים או לשמור אותו בהקפאה למשך כמה חודשים.
מקור: אורלי שמש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.