header

מתכון לעוף במילוי בורגול מהבלוג אוכל כשר כורדי ומזרחי

גרגירי החיטה הזעירים האלה שקיבלו את השם הערבי "בורגול", הם הבסיס לשני מאכלים דומיננטים ומפורסמים של המטבח המזרח תיכוני - סלט הטאבולה וכדורי הקובה. בנוסף למאכלים אלו, הבורגול הוא דגן נפלא למילוי ירקות, וגם סוגי בשר, כמו שניתן לראות במתכון ירכי העוף הממולאות שלפניכם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף במילוי בורגול מהבלוג אוכל כשר כורדי ומזרחי מקור תמונה: batyad
רכיבים לירכיים הממולאות:
ירכיים - 1 קג' (מוכנות למילוי, ללא עצמות, שומן ועור)
בורגול - 250 גר' (מושרה במים לפחות שעה)
חמוציות - 100 גר' (1 חבילה)
תמרים - 7-8 (ללא חרצנים, חתוכים לקוביות קטנות)
שמיר - ½ חבילה (קצוץ דק)
מלח - 1 כפית
כורכום - 1 כפית
סילאן - 4 כפות
רכז רימונים - 4 כפות
שמן קנולה - 4 כפות
יין אדום - ½1 כוס
מים - ½1 כוס
אופן הכנת ירכיים הממולאות:
  1. ערבבו בקערה את הבורגול, החמוציות, התמרים, השמיר והתבלינים.
  2. מיזגו מעל את הסילאן, רכז הרימונים והשמן וערבבו. התערובת צריכה להיות קצת דביקה מהתמרים.
  3. הניחו ירך על משטח עבודה, קחו קצת מהמילוי והניחו במרכז הירך. סיגרו בעדינות והניחו במגש כשהחלק הפתוח כלפי למטה.
  4. לאחר מילוי כל הירכיים, הניחו בתבנית מתאימה כאשר הם צפופים אחד ליד השני. אם נשאר מילוי אפשר לפזר אותו מעל.
  5. ערבבו את מים והיין בקערה וצקו מעל. הרוטב צריך לכסות את הירכיים, אם הכמות לא מספיקה, הוסיפו עוד יין ומים בחלקים שווים.
  6. כסו ברדיד אלומיניום ואפו בתנור שחומם מראש ל-180° מעלות, בערך שעה.
  7. הוציאו בעדינות לצלחת הגשה והוסיפו מעל רוטב מהתבנית, הגישו חם.
מקור: בתיה דורון
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.