header

מתכון למאפה בצק עלים ותפוחי עץ

הפעם התפוחים מקבלים את פנינו במטבח הצרפתי, עם מאפי השוסון המזוגגים שאהובים כל כך על בני העם הצרפתי. מדובר בגרסה מתוקה - חמצמצה של תפוחים מקורמלים ושל הבורקסים המלוחים שלנו.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה בצק עלים ותפוחי עץ
רכיבים למאפה תפוחים:
מיץ לימון - 2 כפות
תפוחים - 4 (ירוקים, מגולענים ופרוסים)
חמאה - 2 כפות
סוכר חום - 1 כוס
קינמון - 1 כפית
בצק עלים - 1 קג' (מופשר)
אבקת סוכר - 1 כוס
חלב - 1 כף
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת המאפה תפוחים:
  1. ערבבו את הלימון יחד עם 4 כוסות מים בקערה גדולה. הניחו את פרוסות התפוחים בתוך הקערה – מי הלימון ימנעו מהם להפוך לחומים.
  2. המיסו את החמאה בסיר גדול, על אש בינונית.
  3. יבשו את התפוחים בנייר סופג, שימו אותם בתוך הסיר עם החמאה ובשלו אותם תוך ערבוב למשך 2 דקות.
  4. הוסיפו את הסוכר החום והקינמון, ערבבו היטב והמשיכו לבשל למשך עוד 2 דקות, או עד אשר התערובת מתעבה מעט. הסירו מהאש והניחו בצד לכמה דקות צינון.
  5. חממו את התנור ל-200° מעלות.
  6. פתחו את עלי הבצק המקופלים, לחצו עליהם באם מופיעים בהם סדקים, וחתכו אותם לריבועים גדולים. צרו מכל ריבוע גדול שכזה 4 ריבועים קטנים יותר.
  7. שימו במרכז כל ריבוע קטן מעט מתערובת התפוחים, וקפלו אותו מפינה אל הפינה האלכסונית לו, ליצירת משולש והדקו את קצותיו כך שייסגרו.
  8. הניחו את משולשי בצק העלים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, השאירו רווח של 2-3 סנטימטרים ביניהם.
  9. אפו בתנור למשך 25 דקות עד אשר המאפים תפחו וקיבלו גוון זהוב. הוציאו מהתנור והניחו למאפים להצטנן לגמרי.
  10. בשלב זה הכינו את הזיגוג – ערבבו בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב ותמצית הווניל וזגגו מעל המאפים.
מקור: שמרית יפה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.