header

מתכון לעוגת קולה ומרשמלו

המשקה התוסס מעניק לעוגה הזאת מהמתיקות שלו וגם הופך אותה לסופר-עסיסית.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת קולה ומרשמלו מקור תמונה: Susanne Nilsson
רכיבים לעוגת קולה ומרשמלו:
קמח - 2 כוסות
סוכר - 2 כוסות
חמאה - 50 גר' (מומסת )
אבקת קקאו - 2 כפות
קולה - 1 כוס
לֶבֶּן - ½ כוס
ביצים - 2 (טרופות)
סודה לשתייה - 1 כפית
תמצית וניל - 1 כפית
מרשמלו - ½1 כוסות (קטנים)
רכיבים לציפוי קקאו:
חמאה - 15 גר'
אבקת קקאו - 2 כפות
קולה - 6 כפות
אבקת סוכר - 100 גר'
אגוזי מלך - מעט (קצוצים, לקישוט)
אופן הכנת העוגת קולה ומרשמלו:
  1. חממו תנור ל-180° מעלות.
  2. ערבבו את הקמח והסוכר בקערה.
  3. בקערה אחרת אחדו תוך כדי ערבוב את החמאה המומסת, הקקאו והקולה, ומיזגו לקערה עם הקמח והסוכר.
  4. הוסיפו את הלֶבֶּן, הביצים הסודה לשתייה והווניל וערבבו היטב. הוסיפו את המרשמלו, וערבבו.
  5. צקו את התערובת לתבנית משומנת ואפו במשך 40 דקות.
אופן הכנת הציפוי קקאו:
  1. בכלי מתאים על אש בינונית ערבבו שליש 15 גרם חמאה, 2 כפות אבקת קקאו ו-6 כפות קולה והביאו לרתיחה.
  2. הוסיפו שקית אבקת סוכר וערבבו.
  3. הוסיפו אגוזים קצוצים, ולאחר ערבוב נוסף מרחו את הציפוי על פני העוגה החמה.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.