header

לחמעג'ון - פיצה טורקית עם בשר טחון וצנוברים

הלחמעג'ון הוא מאפה בשרי משגע ופתוח על בצק אפוי בסגנון פיצה שהגיע אלינו הישר מטורקיה. השילוב בין הפחמימה לתערובת הבשר שסופגת את טעמי הבשר והמיצים היוצאים ממנו ומחלחלים פנימה יוצר שילוב מענג במיוחד ומלא טעמים וארומה נהדרת, שקשה מאוד לעמוד בפניו ולהסתפק רק בחתיכה אחת. מקור השם לחמעג'ון הוא בשפה הערבית, כשהמנה נקראת גם לחמא בעג'ין. 'לחמא' פירושו בשר, ו'עג'ין' פירושו בצק – בצק בשר.

מתכון ללחמעג'ון: לחמעג'ון

ההכנה האידיאלית של המאפה היא בטאבון בחום של 350 מעלות, ומכיוון שלרובנו אין בבית טאבון חשוב מאוד לחמם את התנור לחום גבוה מאוד לפני ההכנסה אליו. כדי להתקרב כמה שיותר לאפייה בטאבון אפשר לאפות את הבצק על אבן שמוט בתוך התנור הביתי. מניחים את הבצק ישירות על האבן במגע ישיר ואופים. האבן פולטת חום גבוה באופן אחיד, הבצק מקבל מכת חום מהאבן שלמטה ומהתנור למעלה, ומתקבל מאפה פריך וקראנצ'י.

מומלץ לבשל לפני את תערובת הבשר, לעומת אופן הכנת המנה המקורית שבה הבשר נכנס לטאבון חי ולא מבושל ומקבל מכת חום חזקה. לעיתים כאשר לא עושים זאת, התבשיל מוכן לפני שהבצק אפוי. מומלץ ורצוי לא להתקמצן ולשים בנדיבות תערובת בשר כדי שהבצק יספוג את הנוזלים והטעמים, לעומת הפיצה שבה עדיף להמעיט ברוטב כדי שהבצק לא יצא ספוג ועמוס.

ולסיום עדיף לחתוך את המאפה הנהדר בעזרת גלגלת פיצה שתקל על החיתוך, ולהגיש עם טחינה וסלט עגבניות.

את המתכון הבא קיבלנו מהגולשת רונה אורן:  

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 1
רמת קושי: קל
לחמעג'ון - פיצה טורקית עם בשר טחון וצנוברים
רכיבים ללחמעג'ון:
שמן זית - 2 כפות
בשר כבש - 500 גר' (טחון או בקר טחון)
בצל - ½ (או יותר - לפי הטעם)
שיני שום - 2 (קלופות וקצוצות)
עגבניות מיובשות - ¼ כוס (מושרות בשמן זית, קצוצות)
כמון - ½ כפית
פטרוזיליה - 2 כפות (עלים)
מחית פלפלים - מ-2 פלפלים (אדומים חריפים כבושים או 2 רצועות גמבה כבושה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - קורט
ביצים - 4 (לא חובה)
צנוברים - חופן
אופן הכנת הלחמעג'ון:
  1. טגנו את הבצל במחבת עם כף שמן זית על אש בינונית למשך 4 דקות, עד שיתרכך.
  2. הוסיפו את הבשר ואת השום ותבלו במלח ופלפל. הגבירו את האש ובעזרת כף עץ פוררו את הבשר עד שיהפוך את צבעו מוורוד לחום, למשך 3 דקות. preperation
  3. הוסיפו למחבת את העגבניות המיובשות, מחית הפלפלים החריפים, הפפריקה והכמון תוך כדי ערבוב ובשלו למשך דקה נוספת. הסירו מהאש, תבלו במלח ופלפל והוסיפו צנוברים (לא חובה).
  4. חממו את התנור מראש לחום של 230° מעלות.
  5. על משטח מקומח קלות רדדו את הבצק ל-4 עיגולים קטנים בקוטר של כ-10 סנטימטרים. הניחו את ארבעת העיגולים על תבנית עם נייר אפייה, במרווח של 3 סנטימטרים אחד מהשני. הכניסו לתנור ואפו בחלק התחתון שלו למשך 2 דקות.
  6. הוציאו מהתנור, פזרו על ארבעת עיגולי הבצק ובאופן שווה ובנדיבות את תערובת הבשר ושטחו אותה. מרחו על שולי עיגולי הבצק בשמן זית, פעולה שתוסיף המון קראנצ'יות למנה.
  7. שברו ביצה במרכז כל לחמעג'ון, הכניסו לתנור ואפו בחלקו העליון למשך כ-6 דקות, עד שהבצק הופך לפריך וזהוב והביצה מתייצבת ומקבלת גוון לבן.
  8. הוציאו מהתנור, פזרו פטרוזיליה מעל והגישו חם. preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם מומלץ להוסיף לתערובת הבשר שומן כבש.
מקור: רונה אורן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.