header

מתכון פשוט לילדים - ביצה עין על קציפת חלבון ופרמזן

לילדים כבר נמאס לאכול ביצה מקושקשת כל ערב ולמען האמת, לכם גם נמאס להכין את המתכון הזה. הגיע הזמן לנסות מתכון חדש, כזה שאפילו אתם לא מכירים. "ביצה על ענן" הוא מתכון מפנק, דיאטטי, ללא שמן וללא טיגון שמקורו במטבח הצרפתי העשיר. פנקו את עצמכם בארוחה מקורית, כיפית לאכילה ובעיקר קלה להכנה. אפילו הילדים יוכלו לעזור בבישול!

למתכונים נוספים מהבלוג "Kitchen Tested".

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון פשוט לילדים - ביצה עין על קציפת חלבון ופרמזן מקור תמונה: kitchen-tested
רכיבים לביצת ענן:
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגורדת)
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
צ'ילי - מעט (כתוש - לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת ביצת ענן:
  1. הפרידו את חלמון הביצה מהחלבון בזהירות. שמרו כל חלמון בקערית נפרדת, ואת כל החלבונים באותה הקערה. preperation מקור תמונה: kitchen-tested
  2. הקציפו את החלבונים במשך מספר דקות, עד אשר יהפכו לקצף יציב. מומלץ להשתמש במיקסר. preperation מקור תמונה: kitchen-tested
  3. קפלו לתוך הקציפה את הפרמז'ן, העירית, הצ'ילי, המלח והפלפל. preperation מקור תמונה: kitchen-tested
  4. על נייר אפייה, חלקו את הקציפה ל-4 גבעות קטנות, וצרו גומחה קטנה בראש כל גבעה. preperation מקור תמונה: kitchen-tested
  5. בתנור שחומם מראש ל-180° מעלות, אפו את הקציפות במשך 2-3 דקות, עד אשר ישחימו קלות. לאחר האפייה, מזגו בעדינות את החלמונים אל כל אחת מהגומחות. preperation מקור תמונה: kitchen-tested
  6. הכניסו את הביצים לתנור ל-5 דקות נוספות, עד אשר החלמונים יהיו עשויים ברמה הרצוייה. preperation
  7. אנו אוהבים לאכול את הביצים שלנו עם צ'ילי, אך ניתן לתבל את הקציפה בכל צורה שרק תרצו ולאכול בתיאבון. preperation מקור תמונה: kitchen-tested
מקור: מלינדה שטראוס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.