header

מתכון למרק תאילנדי - טום יאם

אחד המאכלים המפורסמים ביותר מהמטבח התאילנדי הוא מרק טום יאם, המוכר בזכות טעמו החריף-חמוץ ובגלל התבלינים שמרכיבים אותו, אשר מספקים לו טעם חזק ודומיננטי שאין שני לו בעולם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק תאילנדי - טום יאם
רכיבים למרק חמוץ-חריף:
עוף - 1 (רצועת פילה, ללא עצמות או עור)
שמן בוטנים - 2 כפיות
שיני שום - 2 (קצוצות)
ג'ינג'ר - 2 כפות (קצוץ)
עשב לימון - 4 כפיות
צ'ילי - 2 כפיות
כוסברה - 1 כפית
כמון - 1 כפית
בצל - 1 (פרוס לפרוסות דקות)
כרוב סיני - 150 גר'
מים - 3 כוסות
חלב קוקוס - 240 מ"ל
רוטב דגים - ⅓ כוס
כוסברה - 4 כפות (קצוצה, לקישוט)
אופן הכנת המרק חמוץ-חריף:
  1. צקו את שמן הבוטנים למחבת והוסיפו שיני שום, ג'ינג'ר, עשבי לימון, צ'ילי, כוסברה וכמון. חממו הכול על אש קטנה למשך שתי דקות.
  2. בשלו את העוף והבצל למשך כ-5 דקות. הוסיפו כרוב סיני ובשלו למשך 5 עד 10 דקות נוספות.
  3. ערבבו בקערה גדולה מים, חלב קוקוס, רוטב דגים וכוסברה. הרתיחו את המים והוסיפו את שתי התערובות שהכנתם. המתינו 30 דקות, עד שהעוף יתבשל היטב. הקפידו לערבב את כל המרכיבים בקביעות.
  4. הגישו חם! preperation
מקור: חנה זוסמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.