header

מתכון לעוגת גלידה מחמאת בוטנים ובננה

לעוגה הקרירה והקלילה הזאת יש טעם של גלידה מרעננת ועשירה בפירות. חמאת הבוטנים בשילוב עם הבננות ושבבי שוקולד הקטנים יוצרים קינוח מפנק שכשטועמים אותו קשה להאמין כמה פשוט תהליך הכנתו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת גלידה מחמאת בוטנים ובננה
רכיבים לבלילה:
אגוזי מלך - 1 כוס (או אגוזי פקאן)
אגוזי קשיו - 1 כוס
דבש - 2 כפיות (או סירופ מייפל)
חלב סויה - 6 כפות
תרכיז וניל - 2 כפיות
קינמון - 1 כפית
מלח - ¼ כפית
רכיבים לציפוי:
בננות - 3 (קלופות וחתוכות)
תרכיז וניל - 2 כפיות
שוקולד צ'יפס - ⅓ כוס
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת הבלילה:
  1. הכניסו את כל המרכיבים להכנת הבלילה (בלי המרכיבים להכנת הציפוי) למערבל מזון וערבבו אותם עד לקבלת מרקם רך וקרמי ככל האפשר. הוסיפו חלב סויה במידת הצורך.
  2. צקו את הבלילה לתבנית אפייה והשתמשו בידיים או במזלג לעיצוב צורה עגולה.
אופן הכנת הציפוי:
  1. נקו את מערבל המזון, העבירו לתוכו את כל מרכיבי הציפוי, למעט השוקולד צ'יפס וערבבו עד לקבלת מרקם חלק.
  2. צקו את הציפוי שהכנתם על הבלילה שבתבנית האפייה ופזרו מעט שבבי שוקולד מעל.
  3. כסו את התבנית והניחו אותה במקפיא למשך 4 שעות או עד להקפאתה. המתינו כחצי שעה מרגע הוצאת העוגה מהמקפיא ועד לחיתוך ולהגשה. preperation
מקור: ענת הלוי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.