header

מתכון לעוגיות חמאה לילדים בצורת אקווריום עם סוכריות

אין כמו עוגיות חמאה נימוחות כדי להמתיק לנו את היום ולהעלות חיוך על פנינו, וכשמוסיפים להן עיטורים טעימים ומיוחדים בצורות וצבעים שונים, החגיגה גדולה פי כמה! המתכון הבא לעוגיות אקווריום יאפשר לכם להכין קינוח חמאתי וטעים במיוחד עם אפקט תלת ממדי הודות לחלונות "זכוכית" דרכם תוכלו לראות סוכריות שתטמינו ביצירה שלכם. את עוגיות האקווריום הבלתי נשכחות האלו תוכלו להכין למסיבות ימי הולדת לילדיכם, לאירועים מיוחדים או פשוט כשמתחשק לכם משהו מתוק ולא שגרתי, לנער אותן ולשמוע את הסוכריות משקשקות להן יחדיו. שיהיה בתיאבון!

 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות חמאה לילדים בצורת אקווריום עם סוכריות מקור תמונה: tastemade
רכיבים לבצק (עבור 6 עוגיות גדולות תלת שכבתיות):
חמאה - 250 גר' (מרוככת, בטמפרטורת החדר)
סוכר - ½ כוס (לבן דק)
ביצה - 1 (גדולה)
תמצית וניל - ½1 כפיות
תמצית שקדים - ½ כפית
קמח - ½1 כוסות (ניתן להמיר 3 כפות קמח ב-3 כפות קקאו כדי להכין עוגיות בטעם שוקולד)
סוכריות קטנות - חופן (אותן תוכלו להכניס לתוך העוגיות. סוכריות בצורת דגיגים, סוכריות צבעוניות ועוד)
רכיבים לזגוגיות:
סוכריות - 18 (מנטה קשות/אננס קשות ושקופות או 24 סוכריות ג'לי לבנות)
רכיבים לקרם סוכר (להדבקת העוגיות):
אופן הכנת בצק (עבור 6 עוגיות גדולות תלת שכבתיות):
  1. הכניסו את הסוכר והחמאה לקערת מיקסר וטרפו אותם יחדיו במשך 6-8 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה.
  2. הוסיפו לקערה ביצה, תמצית וניל ותמצית שקדים וערבלו יחדיו במשך 2-3 דקות. הוסיפו את הקמח לקערה והפעילו את המיקסר שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. preperation מקור תמונה: tastemade
  3. הניחו את בצק העוגיות במרכז של נייר אפייה, כסו אותו בקצוות של הנייר, שטחו מעט והכניסו למקרר לצינון במשך שעה אחת לפחות.
  4. חממו תנור ל-170 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה והוציאו את הבצק המצונן מהמקרר. קמחו קלות משטח שטוח, הניחו עליו את הבצק ושטחו אותו לעובי של כחצי סנטימטר.
  5. קרצו צורות רצויות מהבצק באמצעות חותכני עוגיות גדולים, והשתמשו בחותכנים קטנים יותר באותה צורה כדי ליצור חלון במרכז העוגיות. הכניסו את העוגיות לתנור למשך 20 דקות, ובינתיים הכינו את זיגוג הזכוכית וקרם הסוכר. preperation מקור תמונה: tastemade
אופן הכנת הזגוגיות:
  1. הרתיחו מים בסיר בינוני ועל להבה בינונית, והכניסו לתוכו סיר קטן שהתחתית שלו תיגע בפניי המים ליצירת אמבט מים חמים (באן מארי). preperation מקור תמונה: B9hetare
  2. הכניסו את הסוכריות הקשות או את סוכריות הג'לי לתור הסיר העליון וערבבו עד להמסה (חשוב להמיס את הסוכריות באופן הזה בלבד ולא במיקרוגל).
אופן הכנת קרם סוכר (להדבקת העוגיות):
  1. הכניסו את אבקת הסוכר וחלבון הביצה לתוך קערת מיקסר, והפעילו אותו על מהירות גבוהה למשך 7 דקות עד שהקרם יקבל גוון לבן, יתקשה ויהיה אוורירי.
  2. הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו אותן בצד לצינון קל.
  3. זלפו בעזרת כפית את הסוכריות המומסות לתוך ⅔ מהעוגיות והניחו לנוזל להתקשות במשך 10 דקות. (יחידה אחת מתוך שלושת השכבות צריכה להשאר ללא זגוגית). preperation מקור תמונה: tastemade
  4. צפו את הקצוות של העוגיות עם קרם הסוכר, הניחו עליהן עוגייה שנייה בלי זגוגית, הכניסו לתוכן סוכריות שאתם אוהבים, צפו את קצוות העוגייה האמצעית בזיגוג והניחו עליה עוגייה עם זגוגית. preperation
  5. המתינו להתקשות הזיגוג, ואכלו את העוגיות בתיאבון. את העוגיות תוכלו להכין במגוון צורות שאתם וילדיכם אוהבים, והן בהחלט יהיו להיט בכל מסיבת יום הולדת או אפילו בימים רגילים בהם תרצו משהו מתוק, פריך וטעים במיוחד. preperation
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.