print header

6 מתכונים למנות כרוב חורפיות וטעמיות

בכל פעם שאני רואה כרוב על המדפים בסופר או אצל הירקן, אני נזכר בבית סבי וסבתי שתמיד מאוד אהבו להכין מהירק הזה מרקים, פשטידות, ממולאים ומאכלים חמים שונים. עם השנים גם אני למדתי לאהוב אותו ולהשתמש בו בדרכים כאלו ואחרות, כולל כמה שהפתיעו אותי מאוד ושגם אתם ודאי תסתקרנו לנסות. כדי שתוכלו לעשות זאת, קיבצנו עבורכם 6 מתכונים נהדרים שיכולים להפוך את הכרוב לכוכב החורף שלכם. חלקם "עושים כבוד" לעבר ולמסורת ולחלקם יש טעם ייחודי וחדש שלא ישאיר אף אחד סביב השולחן אדיש! 

מתכון פשוט לכרוב עם שום ולימון

אחד מהדברים הכי קלים שאפשר לעשות כדי להכין מנת פתיחה חורפית נהדרת לארוחה מכרוב הוא פשוט לטגן אותו עם שום ולהגיש עם מיץ לימון מרענן. כאשר אוכלים את המנה הזאת חמה הפה מתמלא באושר - ואם אתם לא נוהגים לבשל עם כרוב הרבה, זאת בהחלט תהיה המנה שתעזור לכם להבין כמה טעם אפשר לקבל ממנו בקלות רבה. 

מתכון פשוט לכרוב עם שום ולימון מקור תמונה: inspiredtaste.net
רכיבים לכרוב עם שום ולימון:
כרוב לבן - 900 גרם (ללא הליבה, מגורד גס)
שמן זית - ½1 כפות
שום כתוש - 1 כף (לחובבי השום מומלץ להשתמש ב-2 כפות)
שבבי צ'ילי - קמצוץ (לא חובה)
מלח ים - ½ כפית (ועוד להגשה)
לימון - 1 (חתוך לרבעים)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לכרוב אדום מתוק בתנור

לא צריך הרבה רכיבים כדי להפוך את הכרוב האדום לכוכב במנת גורמה עם טעם עשיר ומפתיע, למעשה נחוצים רק 6 מהם יחד עם 10 דקות של עבודה וזהו! כדי לעשות זאת במדויק אנחנו ממליצים לכם לקרוא את המתכון שהבאנו כאן לפניכם ולהיעזר בו בפעם הבאה שאתם רוצים להכין ארוחה מושקעת ומיוחדת. אתם יכולים להיות בטוחים בכך שלא הרבה אנשים יצפו לטעם המתוק של המנה הזאת, אך אחרי שהם ינסו אותה בפעם הראשונה הפה שלהם בהחלט ישתוקק לעוד!

מתכון לכרוב אדום מתוק בתנור מקור תמונה: food52.com
רכיבים לכרוב אדום מתוק בתנור:
כרוב אדום - 1 (בינוני)
חמאה - 4 כפות (מומסת)
תפוחי עץ - 2 (קלופים ופרוסים, ללא הליבה, רצוי מזן גרני סמית')
ריבת דומדמניות - ¼ כוס (או ריבת פירות יער דומה)
מלח - לפי הטעם
מתכון לקציצות תפוחי אדמה עם כרוב סגול
אם אתם אוהבים מאכלים בסגנון הודי, אתם חייבים לנסות את מתכון קציצות תפוחי האדמה והכרוב הסגול הזה, המוכר כמנה המזוהה ביותר עם המטבח של צפון הודו. במקום לנסות ולהרחיק עד לשם עבור הקציצות הטעימות הללו, פשוט כנסו למטבח והכינו את המתכון לקציצות המדהימות שיגרמו לכם ולאורחיכם ללקק את האצבעות.
 
מתכון לקציצות תפוחי אדמה עם כרוב סגול מקור תמונה: mygingergarlickitchen
רכיבים לקציצות תפוחי אדמה וכרוב סגול:
תפוחי אדמה - 4 (מבושלים, קלופים וחצויים)
כרוב אדום - 1 כוס (קצוץ דק)
זרעי כוסברה - ½ כפית
זרעי כמון - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
בצל - 1 (קצוץ דק)
פלפל חריף - 1 (קצוץ)
אבקת גארם מאסלה - ¼ כפית (תערובת קנויה או עשויה על פי המתכון הבא)
אבקת מנגו ירוק - 1 כפית (מיובשת - אמצ'ור)
שמן - מעט (לטיגון רדוד)
מתכון למרק כרוב וירקות חורפי ועשיר
מרק כרוב היה אחד מהכוכבים הכי גדולים במטבח של סבתא שלי כשהייתי ילד קטן, אך אני מודה שאז לא התלהבתי מטעמו. עם השנים למדתי להעריך את הירק הזה יותר ולשלב אותו במנות שונות כמו מרק ירקות עשיו שתענוג לאכול בחורף. ההכנה שלו פשוטה מאוד וכל מה שצריך זה סיר מתאים לצד קצת סבלנות, שמאוד משתלמת כאשר פותחים את המכסה, חושפים את המרק המוכן ומריחים את הניחוח הנפלא שלו…
 
מתכון למרק כרוב וירקות חורפי ועשיר מקור תמונה: dinnerthendessert.com
רכיבים למרק כרוב וירקות:
שמן זית - 3 כפות
בצל - ½ (קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
ציר ירקות - 8 כוסות (מתכון לציר ירקות, או ערבבו 8 כפיות אבקת מרק ב-8 כוסות מים)
מלח - 1 כפית
טימין - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
כרוב לבן - ½ ראש (קצוץ לחתיכות בגודל של כ-4 ס"מ)
גזרים - 4 (קלופים וקצוצים)
גבעולי סלרי - 2 (פרוסים דק)
מתכון לכרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מילוי מסורתי זה, של אורז ובשר טחון, הוא אחד המילויים הפופולריים ביותר במטבח הפולני ובכלל, ויש לו גרסאות שונות עם תיבולים רבים. במתכון שלפניכם, המילוי משתלב נפלא בעלי הכרוב הרכים שמתבשלים בבישול ארוך בתיבול עדין.

רכיבים לעלי הכרוב:
כרובים - 2 (בינוניים)
מלח - 1 כפית
רכיבים למלית:
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 3 (כתושות)
בצל - 1 (גדול וקצוץ)
בשר טחון - 500 גרם (טרי או מופשר)
אורז בסמטי - 1 כוס (מוכן לפי ההוראות שעל גבי האריזה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - 2 כפיות (עלים טריים)
רכיבים למילוי עלי הכרוב:
מרק עוף - 4 כוסות
מלח - מעט
עלי דפנה - חופן (יבשים)
סלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק

הסלט הבא שתלמדו להכין יכול להתאים כשאפשרות אנינה במיוחד למנת פתיחה לארוחת ערב אלגנטית עם חברים. האגסים שנטבלים במעט קוניאק  שמוסיף לכל המנה "טוויסט" מיוחד  יחד עם טעמי השומר והכרוב המורגשים, הופכים את הסלט הזה למרענן חך וכזה שיכול לשדרג את הארוחה כבר מתחילתה. מומלץ להגיש חמים, ושיהיה בתיאבון!

 

סלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק מקור תמונה: Taste of Home
רכיבים לסלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק:
אגסים - 2 (בינוניים ומוצקים)
קוניאק - ¼ כוס (ניתן להחליף בברנדי)
שמן - 3 כפות
פקעת שומר - 1 (חצויה ופרוסה לחתיכות דקות)
כרוב - 2 כוסות (פרוס לפרוסות)
מים - ¼ כוס
מיץ לימון - 3 כפות
דבש - 2 כפות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
גבינת גורגונזולה - ¾ כוס (פרוסה או מפוררת)
אגוזי מלך - ½ כוס (קלויים וקצוצים)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.