print header

מחקר חדש מוכיח: שעות עבודה מרובות מובילות למוות בטרם עת

רבים נוטים לראות בשעות עבודה מרובות כמדד לרמת היצרנות של העובד, אך ידוע זה מכבר שככל שעובדים יותר, כך היכולת שלנו לתפקד בצורה יעילה ונכונה – דועכת. השקעת שעות רבות בעבודה עלולה להפעיל לחץ רב הן על הגוף והן על הנפש, וממצאי דו"ח חדש של ארגון הבריאות העולמי חושפים שזה אף עלול להיות קטלני מאוד. במחקר שנערך בנושא בשיתוף פעולה של שלל אוניברסיטאות ממדינות מכל רחבי העולם, לרבות שוודיה, דנמרק, ארה"ב, צרפת ואוסטרליה, נמצא כי ישנו סף מסוים של שעות עבודה שבועיות, שכשעוברים אותו  עולים סיכויי התמותה עקב התקף לב ושבץ. אתם מוזמנים להכיר את המחקר המדובר ולגלות כמה שעות עבודה באמת עלולות לסכן אתכם במוות בטרם עת.
 

המחקר שהוכיח: העבודה שלכם יכולה להרוג אתכם

המחקר המדובר נערך בקרב 488 מיליון איש מרחבי העולם, וארגון הבריאות העולמי מגדיר אותו כניתוח הגלובלי הראשון מסוגו. במהלכו נבדקו שעות העבודה של כל אותם נבדקים, כששעות עבודה מרובות הוגדרו על ידי החוקרים כ-55 שעות בשבוע. נמצא כי אלו שעבדו 55 שעות בשבוע או יותר, היו בסיכון גבוה ב-35% לחטוף שבץ וב-17% לחטוף התקף לב, זאת בהשוואה לאנשים שעבדו 35-40 שעות בשבוע. 
מחקר על שעות עבודה וסיכון למוות: ידיים מקלידות ומולן שעון

ארגון הבריאות העולמי מזהיר מפני המגפה החדשה

על פי ארגון הבריאות העולמי, שעות העבודה שלנו כיום נמצאות בעלייה, מה שמציב אנשים בכל רחבי העולם בסיכון גבוה יותר למות בטרם עת. הארגון מביע דאגה באופן פרטני להשפעה של מגפת הקורונה על שעות העבודה שלנו, שכן מיליוני אנשים החלו לעבוד מהבית, ומאז הם מקדישים שעות רבות יותר לעבודה מאשר כפי שעבדו במשרד לפני המגפה. בנוסף אליהם, גל הפיטורים השפיע אף הוא על שעות העבודה של אלו שלא פוטרו ונאלצו לעבוד יותר, וגם אלו שכן פוטרו נאלצו למצוא משרות אחרות, שלעיתים הצריכו מהם להשקיע שעות רבות יותר כדי להגיע לאותה רמת שכר שאליה הורגלו.
 
"עבודה מרחוק החלה להיות הנורמה בתעשיות רבות, כשהגבולות שבין הבית לעבודה היטשטשו מאוד. בנוסף, עסקים רבים החלו לצמצם בכוח אדם כדי לחסוך בכסף, מה שגרם לאלו שנשארו לעבוד שעות רבות יותר", כך אומר תאודרוס אדהנום גברה-יסוס, המנהל הכללי של ארגון הבריאות העולמי. "שום עבודה לא שווה את הסיכון לשבץ או למחלות לב. ממשלות, מעסיקים ועובדים צריכים להגיע יחדיו להסכמים ולהגבלות שיסייעו להגן על בריאות העובדים".
מחקר על שעות עבודה וסיכון למוות: ראש של איש בין שני שעונים

למען האמת, לא מדובר במידע חדש או מפתיע

אמנם כעת יש ראיות מוכחות לכך, אך מומחי בריאות כבר ידעו להגיד מזמן ששעות עבודה מרובות מזיקות לבריאות. שחיקה, לצורך העניין, כבר נקשרה במחקרים קודמים לסיכון מוגבר לחלות בצינון ובשפעת, וכן לסבול מבעיות כרוניות כמו כאבי ראש, הפרעות שינה, בעיות בדרכי העיכול ויתר לחץ דם. שחיקה אף יכולה להגביר את הסיכון לבעיות נפשיות כגון דיכאון קליני.
 
חוקרים גם יודעים זה מכבר כי שעות עבודה מרובות מזיקות לבריאות הלב וכלי הדם, אולם הדו"ח החדש של ארגון הבריאות העולמי מראה בדיוק מה אחוזי הסיכון לכך. עדיין לא ברור לגמרי מדוע נוצר נזק שכזה, אולם ההשערה היא שלאנשים שעובדים שעות עבודה מרובות פשוט אין די זמן לעסוק בפעילויות בריאות כדוגמת התעמלות, או אפילו לבלות זמן איכות עם המשפחה והחברים. גם חשיפה מועטה לאור שמש פוגעת בבריאות, ובמקומות עבודה מסוימים, חשיפה לחומרים מסוכנים מגבירה אף היא את הסיכוי לבעיות בריאותיות.
מחקר על שעות עבודה וסיכון למוות: איש יושב מול מחשב ומחזיק שעון

ובכל זאת, אפשר ללמוד דברים חדשים מהדו"ח

על פי המחקר, נמצא כי יש הבדל בין רמות הסיכון שבהם נמצאים אנשים שונים ברחבי העולם, כשהסיכון למוות בטרם עת היה נפוץ יותר בקרב גברים מאשר נשים. כמו כן, הסיכון הגבוה ביותר לכך היה גם בקרב אנשים שחיים באסיה, וכמובן ככל שהגיל עלה, כך הסיכון למוות גבר.
 
עם זאת, הממצאים מראים בצורה ברורה ששעות עבודה רבות מסוכנות לכולם – גם אם במידה משתנה. "עבודה למשך 55 שעות או יותר בשבוע היא מפגע בריאותי קשה", כך אומרת מריה ניירה, מנהלת מחלקת איכות הסביבה, שינוי האקלים והבריאות בארגון הבריאות העולמי. "הגיע הזמן שכולנו – ממשלות, מעסיקים ועובדים – נתעורר ונכיר בעובדה ששעות עבודה מרובות מובילות למוות בטרם עת".
מחקר על שעות עבודה וסיכון למוות: אישה עייפה בעבודה

חשוב לציין – אפילו 40 שעות עבודה בשבוע פוגעות בכם

זהו כמובן לא המחקר הראשון שנערך בנושא זה, ונעשו עוד רבים אחרים שבהם נבדקו תחומים אחרים שנפגעים בעקבות שעות עבודה מרובות. לדוגמה, באחד מאותם מחקרים נמצא כי אפילו 40 שעות עבודה שבועיות עלולות לפגוע במוח ובתפקוד הקוגניטיבי שלכם, לכן מומלץ לצמצם אותן אף יותר ממתחת להיקף של 55 שעות שבועיות. אם זה לא מתאפשר לכם, לחצו כאן כדי ללמוד עוד על המחקר בנושא ולגלות טיפים שיעזרו לכם למנוע את הנזק שעלול להיווצר למוחכם עקב עבודה מרובה.
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.