header

מתכון לעוגת תפוחי עץ ושיבולת שועל קלה להכנה

את האהבה לעוגות תפוחי עץ ירשתי מסבא וסבתא שלי, שהיו אוכלים את הקינוח האהוב הזה בכל הזדמנות וגם מכינים אותן בעצמם בעזרת מתכון סודי שהם לא גילו לאף אחד. עד היום לא הצלחתי לשחזר את הטעם של העוגה הנהדרת שלהם, אבל לפחות בזכות המתכון הבא הכרתי גרסה פשוטה עם שדרוג גאוני של שיבולת שועל, שאולי בזכותה גם הילדים שלי יפנטזו על המאכל הזה בעתיד. אפילו אם זה לא יקרה, לפחות עכשיו בכל פעם שמתחשקת לי עוגת תפוחי עץ חמה וטעימה יש לי דרך פשוטה להכין אותה, ואחרי שתצפו בסרטון הזה גם אתם תבינו כמה זה קל!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון לעוגת תפוחי עץ ושיבולת שועל:
תפוחי עץ - 6 (גדולים)
מיץ לימון - 2-3 כפות
שיבולת שועל - 160 גרם (לדייסה, מסוג Rolled oats)
קמח לכל מטרה - 210 גרם
חמאה - 150 גרם (קרה)
סוכר - 150 גרם + כף
קינמון - 1 כפית
אופן הכנת מתכון לעוגת תפוחי עץ ושיבולת שועל:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות ורפדו תבנית עגולה בקוטר 22-23 ס"מ בנייר אפייה. שמנו את הנייר בקצת חמאה או שמן.
  2. קלפו את תפוחי העץ וגררו אותם לתוך לתוך קערה בינונית ללא הליבה והזרעים. הוסיפו את מיץ הלימון וערבבו.
  3. בקערה נפרדת וגדולה יותר ערבבו קמח, שיבולת שועל, סוכר וקינמון.
  4. ליצירת השכבה התחתונה ביותר של העוגה, גררו כ-30 גרם של החמאה הקרה לתוך התבנית המרופדת, הוסיפו 3-4 כפות של תערובת המצרכים היבשים והדקו אותה קלות לתחתית.
  5. מרחו מעל השכבה הזאת כשליש מתפוחי העץ המגוררים על הלימון, וחזרו על התהליך עם שליש מכמות התערבות היבשה, שליש שני של תפוחי עץ, שליש מכמות התערובת היבשה, ואז את כל תפוחי העץ שנותרו וכל התערובת היבשה שנותרה.
  6. לסיום, גררו מעל השכבה האחרונה את שאר החמאה באופן אחיד ופזרו עליה כף סוכר.
  7. הכניסו לתנור לצורך אפייה של 30-40 דקות עד שהעוגה חומה-זהובה. הוציאו אותה ותנו לה להתקרר למשך לפחות 20 דקות לפני האכילה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.