print header

ממציאים שמתו מההמצאות של עצמם

במרדף אחר ידע ומהפכנות קיים סיכון לחיים. האנשים ברשימה הזו הסתכנו ומתו - אבל לא לפני שהשאירו לנו את הידע שרכשו על מנת שנוכל להתקדם.

הנרי וינסטנלי
הנרי וינסטנלי
הנרי וינסטנלי היה אדריכל המגדלור המפורסם, מהנדס אנגלי שבנה את המגדלור הראשון - אדיסטון (EDDYSTONE). וינסטנלי רצה לבדוק את כוחו של המגדלור ולכן דרש להיות במגדלור בזמן סערה. המגדלור התמוטט, והרג את וינסטנלי ועוד חמישה אנשים נוספים שהיו איתו.
 
אלכסנדר בוגדנוב
אלכסנדר בוגדנוב
אלכסנדר בוגדנוב היה רופא, פילוסוף, כלכלן, סופר מדע בדיוני ומהפכן רוסי. אחד מהניסויים המהפכנים והמדעיים הרבים שערך היה אפשרות של עירוי דם. לאחר שעירה דם לאנשים בולטים ובניהם אחותו של לנין, החליט בוגדונוב לערות לעצמו דם מאחד המטופלים שלו שסבל ממלריה ושפעת. הוא מת זמן קצר לאחר מכן מזיהומים.
 
קופר פיפס קולס
קופר פיפס קולס
קופר פיפס קולס היה קפטן מכובד מאוד בצי המלכותי הבריטי עקב המצאתו - צריח מסתובב באוניות המלחמה בזמן מלחמת קרים. לאחר המלחמה, קולס רשם פטנט על ההמצאה שלו, והתחיל לייצר ספינה עם העיצוב המהפכני על מנת למכור לארצות אחרות. לספינה שלו נדרשו מספר שינויים לא רגילים ומסוכנים. ב-6 בספטמבר, 1870, הספינה התהפכה והרגה את קולס ועוד 500 אנשי צוות שהיו איתו.
 
קארל סוסק
קארל סוסק
קארל סוסק היה פעלולן קנדי שהתפרסם בזכות ההמצאה שלו "קפסולה", מדובר בחבית ששופצה שבעזרה הוא צנח את מפלי הניאגרה. הוא שרד, למרות שסבל ממספר פציעות. בשנת 1985, הוא שכנע חברה שתממן לו פעלול דומה של צניחה מראש Reliant Astrodome שביוסטון. מפל מים מיוחד בגובה 55 מטרים, עם בריכה עמוקה בתחתית. הפעלול השתבש, וקארל פגע בשפת הבריכה במקום במרכזה. ה"קפסולה" התפוצצה וקארל נפצע. הוא מת יום למחרת.
 
פרנץ רייצ'לט
פרנץ רייצ'לט
פרנץ רייצ'לט היה חייט אוסטרי שהתפרסם בזכות יצירת המעיל-מצנח שלטענתו היה ניתן לצנוח איתו ולנחות ברכות על הקרקע. הניסוי הראשון שלו עם הבגד שיצר נערך מהקומה העליונה של מגדל אייפל, מול קהל צופים וצוות צילום. פרנץ צנח ישר למטה ומת מייד מעוצמת הפגיעה.
 
אוטו ליליינטל
ניסו להמציא את הגלגל אך חפרו לעצמם את הקבר
אוטו ליליינטל היה חלוץ בתחום התעופה. הוא היה הראשון שחזר מטיסת גלישה מוצלחת. בטיסה ב-9 באוגוסט 1896, נפל ליליינטל מגובה של 17 מטרים ושבר את עמוד השדרה שלו. הוא מת למחרת. המילים האחרונות שלו היו "הקרבות קטנות חייבות להיעשות".
 
ויליאם בולוק
ויליאם בולוק
ויליאם בולוק היה ממציא אמריקני אשר מכונת הדפוס שהמציא חוללה שינוי מהפכני בתחום, כיוון שהיתה מהירה ויעילה יותר. באחד מהימים, בשעה שתיקן את המכונה, בעט ויליאם באחד מגלגלי השיניים כדי להחזיר אותו למקום. רגלו של ויליאם נתקעה בגלגל השיניים ורוסקה. בהמשך נוצר לו נמק ברגל המרוסקת והוא נפטר כשניסו לכרות את רגלו.
 
ג'ון גודפרי פארי-תומאס
ג'ון גודפרי פארי-תומאס
ג'ון גודפרי פארי-תומאס היה נהג ומהנדס מכוניות מירוץ. הוא חלם תמיד לשבור את שיא העולם במהירות קרקע שהיה באותה תקופה שייך למלקולם קמפבל. הוא פיתח מכונית בשם "באבס". ב-27 באפריל 1926, שבר פארי-תומאס את השיא הקיים וביום שאחרי עבר אותו והגיע למהירות של 270 קמ"ש. שיא העולם נשאר שלו למשך שנה, אך בשנת 1927 שבר מלקולם  קמפבל את השיא של פארי-תומס והחזיר לעצמו את התואר. פארי-תומאס רצה לשבור את שיא העולם בחזרה, והתחיל להכין ולשפר את מכוניתו. תוך כדי עבודה נקרעה שרשרת ועפה בחוזקה על צווארו. הוא מת במקום.
 
תומאס מידג'לי
תומאס מידג'לי
תומאס מידג'לי היה כימאי ומהנדס אמריקאי. בגיל 51 הוא חלה בפוליו והיה מרותק למיטה. בגלל היותו נכה הוא תכנן מערכת משוכללת של גלגלות וחבלים על מנת שיוכל להרים את עצמו מהמיטה. בגיל 55 הוא נפטר לאחר שהסתבך באחד החבלים ונחנק.
 
מארי קירי
מארי קירי
מארי קירי היתה פיזיקאית וכימאית ממוצא פולני וצרפתי. היא היתה מפורסמת בעקבות גילוי של אלמנטים חדשים בניהם רדיום ופולוניום. היא גם גילתה את התאוריה של הרדיואקטיביות. היא זכתה בפרס נובל בשנת 1903 ביחד עם בעלה פייר לה. היא נפטרה ב-4 ביולי 1934, מאנמיה אפלסטית בגלל שהיתה חשופה לקרינה. ההשפעות המזיקות של הקרינה המייננת לא היו ידועות אז ואת רוב העבודה שלה היא ביצעה במחסן ללא אמצעי בטיחות.
 
ויליאם נלסון
ויליאם נלסון
ויליאם נלסון, מהנדס בן 24 שעבד ב'ג'נרל אלקטריק', המציא דרך חדשה למנע אופניים. הוא נפל מאב הטיפוס של האופניים שבנה במהלך נסיעת מבחן ומת.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.