header

מתכון לכנפי עוף ברוטב תאילנדי

ליהנות ממנה של כנפי עוף ברוטב מתקתק זה תענוג לילדים ומבוגרים כאחד, לכן זה לא מפתיע שיש מבחר רחב מאוד של מנות בסגנון הזה. בעזרת המתכון הבא אתם תכירו גרסה מהירה וקלה להכנה שתכניס למטבח שלכם את הטעמים והריחות של תאילנד. הבסיס של הרוטב כולל רכיבים שתמצאו בכל חנות שמוכרת מוצרי בישול מהמזרח, וכולל סירופ זהוב, שהוא למעשה סוג של סירופ סוכר אשר ניתן להמיר בדבש או תחליפים דומים. אחרי שתכינו את כל הרכיבים יש לכם בסה"כ 5 דקות של עבודה לפני שהמנה נכנסת לתנור, וכעבור זמן קצר כל המטבח כבר יתמלא בריח נפלא!

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לכנפי עוף ברוטב תאילנדי מקור תמונה: delicious.com
רכיבים למתכון לכנפיים ברוטב תאילנדי:
כנפי עוף - 1 ק"ג
למון גראס - ½ גבעול (רק החלק הפנימי, מגורר היטב)
שן שום - 1 (כתושה)
ג'ינג'ר - כ-10 גרם (מגורר)
רוטב סויה - 60 מ"ל
גולדן סירופ - 100 גרם (ניתן להמיר בדבש)
חומץ אורז - ¼ כוס
כוסברה - לקישוט (קצוצה, לא חובה)
בוטנים - לקישוט (קצוצים, לא חובה)
ליים - לפי הטעם (להגשה)
אופן הכנת מתכון לכנפיים ברוטב תאילנדי:
  1. חממו מראש תנור ל-220 מעלות ובינתיים ערבבו בקערה את כל הרכיבים למעט הכנפיים ורכיבי הקישוט וההגשה.
  2. העבירו את תערובת הרוטב לתבנית אפייה עם שוליים גבוהים, הכניסו גם את כנפי העוף, ערבבו וסובבו אותן בתוך התבנית עד לקבלת כיסוי רוטב אחיד.
  3. הכניסו את התבנית לתנור למשך 25-30 דקות, כל 5 דקות לערך סובבו את הכנפיים ברוטב בעזרת מלקחיים.
  4. בסיום, הוציאו את התבנית מהתנור, קשטו את העוף בכוסברה ובוטנים אם תרצו, והגישו לצד לימון או ליים שניתן לסחוט מעל הכנפיים לפי הטעם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.