header

עוגת לבה חמאת עוגיות

עוגיות ספקולוס זהו שמן של עוגיות הולנדיות מתובלות ואהובות במיוחד, כדוגמת עוגיות הלוטוס שכולכם ודאי מכירים. מן הפינוק הקטן והמתוק הזה שאפשר לטבול בקפה ולנשנש, ניתן גם להכין - במהירות ובקלות - מאפה אישי מתקתק מוצלח במיוחד, עם חלק חיצוני פריך וחלק פנימי נוזלי כמו לבה, שאין מי שלא ילקק אחריו את השפתיים. אז הכירו את המתכון לעוגות לבה חמאת עוגיות  - הקינוח הבא שהולך לכבוש את המטבח שלכם.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לחמאת עוגיות:
עוגיות ספקולוס - 40 (כדוגמת עוגיות לוטוס)
סוכר חום - ¼ כוס
שמנת מתוקה להקצפה - ¾ כוס (180 מ"ל)
רכיבים לעוגות לבה חמאת עוגיות:
סוכר - ⅓ כוס (65 גרם)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ⅓ כוס (ועוד קצת לקימוח)
ספריי שמן - לריסוס
גלידת וניל - כדור אחד (להגשה)
רוטב קרמל - לפי הטעם (להגשה)
פירורי עוגיות ספקולוס - קמצוץ (להגשה)
אופן הכנת החמאת עוגיות:
  1. הניחו במעבד מזון את העוגיות ואת הסוכר החום והחלו לעבד בפולסים עד שמתקבלת תערובת טחונה דק.
  2. בזמן שמעבד המזון פועל, שפכו פנימו את השמנת המתוקה, והמשיכו בעיבוד עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. כעת אמורה להיות לכם תערובת בכמות המספקת לכוס אחת; העבירו אותה לקערה או לכוס והניחו בצד.
אופן הכנת העוגות לבה חמאת עוגיות:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, הקציפו באמצעות מיקסר את חלבוני הביצים ואת הביצים במהירות בינונית-גבוהה למשך 5 דקות או עד שהתערובת נהפכת אוורירית.
  3. הוסיפו פנימה את הסוכר, תמצית הווניל וחמאת העוגיות שיצרתם קודם לכן, וערבבו עד שהכל הופך לתערובת אחידה.
  4. נפו פנימה דרך מסננת את הקמח, וערבבו שוב עד שהכול מתאחד והתערובת הופכת חלקה.
  5. שמנו 4 תבניות חרסינה עגולות אישיות (כמו אלו שבסרטון) בספריי שמן נונסטיק ופזרו לתוכן מעט קמח לקימוח. נענעו מעט את התבניות לפיזור אחיד, ונפו החוצה פתיתי קמח עודפים.
  6. מקמו את התבניות על תבנית אפייה גדולה וחלקו ביניהן שווה בשווה את תערובת חמאת העוגיות.
  7. אפו את העוגות למשך 14-15 דקות, או עד שהקצוות שלהן יציבים, ומרכזן עדיין רוטט מעט.
  8. העבירו את התבניות האישיות לקירור על תבנית רשת למשך 5 דקות, ואז בעזרת מגבת הפכו אותן על צלחות הגשה ושחררו מהן את העוגות לצלחות.
  9. הניחו מעל כל עוגה כדור גלידת וניל, זלפו מעליה רוטב קרמל, פזרו פירורי עוגיות ספקולוס והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.